„Медната ръкавица“ от Холи Блек и Касандра Клеър

11990418_829714530477518_8441326486212046228_nПървата книга от поредицата „Магистериум“ бе сравнявана много пъти с книгите за Хари Потър. Аз също, признавам, отначало бях леко скептично настроена, и още помня как точно преди година се чудех дали да си купя „Железният изпит“, или не. Сега, вече прочела двете първи книги в поредицата, се убеждавам, че в тези сравнения истина няма. Освен може би прекрасните чувства, с които всичките тези книги ме даряват.

„Медната ръкавица“ на Холи Блек и Касандра Клеър е едно достойно продължение на историята на малкият Калъм Хънт и неговите приятели – Аарън и Тамара. Във втората книга на поредицата „Магистериум“, нашият приятел Кал се сблъсква с още повече трудности и открива нови и нови тайни, които го карат да се съмнява във всичко, което е научил досега.

Хареса ми фактът, че успяхме да видим повече от животът на героите извън Магистериума, а и компанията на Джаспър през по-голямата част от книгата беше още един голям плюс. Също така, да се запознаем по-отблизо с Алекс Страйк, Кимия Раджави и Селия бе наистина приятно.

Обратите в книгата, подобно на първата, ще ни накарат жадно да разлистваме страниците, искайки отговори възможно най-скоро, а зашеметителният стил на писане на двете авторки и светът, който са изградили не би могъл да ни остави разочаровани. „Медната ръкавица“ дори може да промени мнението ни за някои от героите, било това за добро или лошо, а чакането за третата книга от поредицата, ще ни се стори вечно.

Едно мнение за “„Медната ръкавица“ от Холи Блек и Касандра Клеър

  1. Pingback: September Wrap up & October TBR! | Books are magic.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s