„Алена кралица“ от Виктория Айвярд

11924971_888750184548679_2983406539317063671_nВсички ние, малки или големи, обичаме така познатите ни приказки за принцове и принцеси, кралства, и всичко магично… Но когато светът не е този, който познаваме, и условията са далеч по-коварни, тези приказки вече може и да не ни се струват чак толкова вълшебни…или пък точно обратното.

Дебютният роман на Виктория Айвярд, „Алена кралица“ ни изпраща в един точно такъв свят…свят покварен от насилие, завист и интриги. Свят, потопен в магия, трудности и препятствия, с които младата ни героиня ще трябва да се справи и да преодолее.

Мер Бароу е родена с червена кръв. В обществото, в което живее, хората биват с два цвята кръв – сребърна, или червена. Сребърните са висшите хора, важните… а Червените – простолюдието, тези, които вършат всичката черна работа. Те нямат свръхестествени сили, за разлика от Сребърните, нямат големи възможности и дори нямат право на мнение. От крайно време Червените сякаш не съществуват в перфектният свят на Сребърните. Но това е на път да се промени…

Когато Мер Бароу е заведена в двореца, за да работи като прислуга, по време на един прием се случва нещо неочаквано – пред очите на всички тя открива, че въпреки кръвта си и въпреки всичко, което някога са й казвали и е знаела, тя има сили. И след този момент, вече нищо не е същото.

Напоследък излизат доста антиутопични романи, и сравняването помежду им няма как да бъде избегнато. Но мога да твърдя, че отдавна не бях чела нещо, което да ме завладее толкова, колкото „Алена кралица“. Виктория Айвярд ме заплени със стилът си на писане, и така историята стана дори още по-пленяваща.

Всеки един от героите имаше собствена индивидуалност, и всички бяха изключително интересни. Мер Бароу е една блестяща героиня, доказваща, че човек би направил всичко за хората, които обича. А младите принцове – Мейвън и Кал са превъзходен пример колко различни могат да бъдат братята, и със сигурност ни оставиха без думи в някои случаи.

За завършек мога да кажа, че всяка една от страниците на този наистина обсебващ роман си заслужава. Книгата се чете бързо, а историята не е натоварваща, и цялото преживяване е изключително приятно. А след като я прочетете, съм сигурна, че ще я помните дълго.

Advertisements

3 thoughts on “„Алена кралица“ от Виктория Айвярд

  1. Pingback: „Стъкленият меч“ от Виктория Айвярд | Books are magic.

  2. Днес малко след като постнах и моята публикация за ревю на същата книга,прегледах и твоето.Браво!Много полезно и интересно представяне на твоята гледна точка!!!♠♣♥

    Like

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s