„Гръцките герои на Пърси Джаксън“ от Рик Риърдън

tumblr_nw0148rIbM1r9bujmo1_540Рик Риърдън отново ни прекарва през едно неописуемо приключение, преразказвайки най-известните митове за гръцките герои, като Херкулес, Тезей, Язон, Орфей, както и много други. Книгата е сборник от кратки (някои не чак толкова) разкази, разказващи истории за смелите дела на героите, обитавали някога Древна Гърция.

„Но ние вече знаем тези истории“, ще си помислите. „Защо да даваме толкова пари, просто за да ги прочетем отново?“. Отговорът на този въпрос е доста простичък – заради Пърси Джаксън, и изумителното му чувство за хумор.

Мога напълно честно и откровено да споделя, че досега нито веднъж не съм срещнала книга на Рик Риърдън, която да не ми хареса. Всичките му истории са написани по фантастичен начин, винаги биха ни накарали да се засмеем, а понякога дори да поплачем. „Гръцките герои на Пърси Джаксън“ не отстъпва по нищо на другите творби на Риърдън, и отново ни поднася едно преживяване пълно с обрати, магия, приключения и още хиляди неща. Разбира се, книгата няма как да не мине без обичайната намеса на нашите така познати богове, което я прави дори още по-забавна.  А и лесното четене на книгата ни помага да потънем още по-дълбоко в нея.

Митовете са преразказани по простичък и разбираем начин, който би бил интересен и на най-малките читатели. Но това изобщо не означава, че тази книга е само за тях. Както всички творби на Рик, „Гръцките герои на Пърси Джаксън“ е за всякакви възрасти, и за всеки, който се нуждае от малко щастие и щипка божественост.

И спокойно, дори да ви се вижда гигантски дълга, не се тревожете, историите не са свързани помежду си, което прави четенето по-лесно, защото можете да си давате почивка колкото поискате (не че ще ви се наложи, твърде интересно е). Нямаше част от книгата, която да не харесам.

Може би единственото нещо, което липсваше, бяха вълшебните илюстрации, които съпътстват оригиналното издание. Но няма как да кажем, че българската корицата не е просто невероятна.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s