„Магнус Чейс и Боговете на Асгард: Мечът на лятото“ от Рик Риърдън

Около Магнус Чейс и семейството му винаги е имало нещо необикновено. След като майка му загадъчно умира, той е принуден да живее сам по улиците на Бостън, като може да разчита само на умът си. Един ден обаче, в живота му се появява негов чичо, който майка му е смятала за опасен, и той разкрива на Магнус дълбоко пазена тайна за това кой е баща му. След това, започват истинските неприятности.

Магнус Чейс е син на северен бог и tumblr_nwq3acHcYE1r9bujmo1_540всички легенди на викингите се оказват реалност. Боговете на Асгард се готвят за война и единственият начин Магнус да помогне за спирането й, е като намери отдавна изгубеният Меч на лятото. Но когато нужното ти оръжие е изчезнало преди хиляди години, нещата са малко по-трудни. За да го намери, Магнус трябва да претърси Деветте свята, и да избира между живота на хиляди и сигурността си. Понякога единственият начин да започнеш нов живот е да умреш…

Ще започна с това, че досега никога не съм чела книга в която главният герой умира, и чак тогава действието започва. Беше нещо ново и необичайно, и направи книгата дори още по-завладяваща. Рик Риърдън определено е един от най-добрите в това да привлича вниманието на читателя изцяло, и да ни прекарва през всякакви безумни ситуации, дори романът да е за деца.

За първи път чета нещо за скандинавските богове, и трябва да призная, понаучих някои неща благодарение на Рик. Отново. Боговете в тази книга са също толкова откачени и интересни както и в другите поредици на Риърдън, а фантастичните елементи са дори още повече. Всеки от героите е различен по своему, и има строго изразена индивидуалност, което е отлична черта в един герой. Нашият приятел Магнус определено не ни спестява чувството си за хумор, така че тази книга също е доста забавна.

Отначало е трудно да свикнеш с всичките странни неща, които съпътстват боговете на Асгард и цялата им култура, но по-нататък започваш да се чувстваш пряко свързан с тях, и дори се надяваш и на теб да ти се случи нещо такова. Плюс това, речникът, който намираме на последните страници на книгата е голяма полза за нашето пътуване през Деветте свята.

Ще завърша с фактът, че „Мечът на лятото“ е едно наистина завладяващо начало на поредицата „Магнус Чейс и Боговете на Асгард“ и нямам търпение за втората книга – „Чукът на Тор“, която ще можем да прочетем през есента на 2016. Рик Риърдън още веднъж не ни разочарова и ни дава стимул да научим нещо повече за различните култури и една по-далечна митология, обгръщайки знанията с куп интересни моменти и приключения, които да изживеем чрез новите герои.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s