Fantastic Beasts and Where to Find Them!

tumblr_nzelrtnUOV1uxwygco8_1280
Реших да напиша един кратък пост по случай излизането на първият трейлър на най-новият филм по книгата на Дж. К. Роулинг – „Фантастични животни и къде да ги намерим“. За тези, които не знаят, тази книжка е допълнение към поредицата „Хари Потър“.  Действието в нея се развива в същата магична вселена и разказва за различните видове фантастични създания. Наскоро станаха ясни и плановете им за филма (а може би „Куидичът през вековете“ също ще бъде филм?), а прекрасният Eddie Redmayne е в главната роля като Нют Скамандър.
Все пак, главната тема на днешния пост е трейлърът на филма, който, ако още не сте видели, можете да изгледате веднага.

Е, какво мислите? Мен лично ме обзеха всички носталгични чувства по оригиналните филми още като чух „Lumos maxima“ в първите секунди. За мен „Хари Потър“ е нещо изключително ценно и тази поредица, и всички тези филми винаги ще са част от мен (въпреки че прочетох книгите едва миналият декември…). Израснах с тези филми и с историята на Хари, Рон и Хърмаяни, и възможността да се потопя отново в невероятният магичен свят на Роулинг, дори нашите така любими герои да не са там, е прекрасна.

На трейлъра виждаме много малка част от филма, но дори това, смесено с така емблематичният начин на изписване на заглавията на филмите, а и самата атмосфера, бяха достатъчни да възпроизведат отново топлите чувства, които „Хари Потър“ винаги успява да ми донесе. Надявам се скоро да получим още един трейлър, този път по-дълъг, защото този свят ми липсва, а и имам големи очаквания за филма, които се надявам да бъдат оправдани. Вероятно ноември 2016 ще дойде по-бързо, отколкото ни се струва.

Между другото, по време на Коледният сезон винаги си мисля за „Хари Потър“, така че сега би било доста удачно време за един маратон на филмите, а може би дори книгите? Със сигурност магията на Коледа и тази на „Хари Потър“ имат нещо общо помежду си.

Едно мнение за “Fantastic Beasts and Where to Find Them!

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s