„Скарлет“ от Мариса Мейър

tumblr_nz3vrhziti1sh1m73o2_1280

Бабата на Скарлет Беноа изчезва без следа. Когато момичето тръгва да я търси, пътят го отвежда до Вълка – уличен боец, който може би има информация къде точно се намира старата жена. Разкривайки тайна след тайна, двамата откриват Синдер и спомените, грижливо пазени години наред, са на път да преобърнат хода на историята. 

!ВНИМАНИЕ! Ревюто съдържа спойлери от книга първа! Ревю на „Синдер“ – тук.

В книга втора от поредицата „Лунните хроники“ отново имаме честта да се срещнем със Синдер, но този път около нея има доста нови герои – младата и смела Скарлет, тайнственият Вълк и себелюбивият Капитан Трън. Ще започна с това, че новите герои ми допаднаха точно толкова много, колкото и старите. Беше интересно да чета от гледната точка на Скарлет, която е много силен персонаж и да гледам как постепенно някои от мистериите от книга първа се разбулват. Разбира се, имаше гледни точки и от имената на старите герои, като така имахме възможността да знаем какво се случва във всеки момент от действието.

Определено „Скарлет“ ми хареса повече от tumblr_o0n2e7POFg1uk3fr1o1_540„Синдер“. Тук действието бе по-забързано, имаше повече битки, любов, тайни и общо взето всичко. На някои места не успях да разбера какво следва и останах без думи. Естествено, Мариса Мейър не изневерява на стила си и книжката се чете с все същата лекота, която ни е позната още от „Синдер“.
Ще се опитам да не навлизам в големи подробности, за да не спойлна никого, но мога да споделя това – ако „Синдер“ ви е харесала, „Скарлет“ ще ви хареса още повече. Много от нещата си идват на мястото в тази книга и дори получаваме още повече информация за миналото на нашата любима Синдер, най-вече за пожара и как са успели да я измъкнат от Луна, а Левана решава да задейства злобата си на макс. Тази жена е ужасяваща.

Харесвам новите герои. tumblr_o0ci1hHK8o1v34q6ao1_1280Скарлет ми е много интересна, Вълка – също, с всичките му потайности. Не съм много сигурна какво е мнението ми за Трън, защото отначало малко ме дразнеше, но пък е забавен и вдъхва живец и разнообразие в групата. Харесва ми и това, че разбираме повече за дарбите на Синдер като лунитянка и тя започва да ги усъвършенства. Малката ни принцеса пораства. О, и беше много забавно когато Ико отново се появи, обичам този андроид. Каи също присъства в книгата, макар на по-заден план и благодарение на неговите гледни точки ставаме свидетели на това колко по-трудно прави положението Кралица Левана. (!СПОЙЛЕР! Исках да го убия когато каза, че приема предложението за брак на Левана. ЗАЩО? Просто защо. !СПОЙЛЕР!)

За финал ще кажа само, че „Скарлет“ е възможно най-достойното продължение на „Синдер“. Много често втората книга в поредицата не е толкова добра, колкото първа, но „Скарлет“ прави изключение. Сигурна съм, че „Крес“ ще бъде още по-великолепна и че няма да останем разочаровани.

4 мнения за “„Скарлет“ от Мариса Мейър

  1. Pingback: „Крес“ от Мариса Мейър | Books are magic.

  2. Pingback: January Wrap up & February TBR! | Books are magic.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s