„Двор от рози и бодли“ от Сара Дж. Маас

tumblr_o0suedAqnZ1tb5nfdo1_1280.jpgКогато деветнайсетгодишната Фейрa убива вълк в гората, се появява звяр, който изисква възмездие. Тя е отвлечена в магическа земя, за която е чувала единствено от легендите. Фейрa открива, че нейният похитител не е животно, а Тамлин – един от безсмъртните и смъртоносни елфи, някога управлявали света.
Докато обитава имението му, чувствата й към Тамлин се трансформират от ледена враждебност в изгаряща страст, която изпепелява всички лъжи и предупреждения, които е чувала за прекрасният и опасен свят на елфите. Но над тези земи се надига древна и зловеща сянка и Фейрa трябва да намери начин да я спре… или Тамлин и народът му са обречени завинаги.

Голяма почитателка съм на Сара Дж. Маас, така че когато разбрах за новата й поредица, разбира се, веднага поисках да я прочета. Това нямаше как да не доведе до големи очаквания за „Двор от рози и бодли“, които, за моя радост, бяха оправдани до едно. Макар доста по-различна от дебютната поредица на авторката, „Двор от рози и бодли“ е също толкова вълшебна, колкото и „Стъкленият трон“, а на места ми хареса дори повече. Сара Дж. Маас отново ни опиянява със стила си, като така прави оставянето на книгата просто невъзможно.

Още в началото разбираме колко психически силна е нашата главна героиня. Честта да се грижи за семейството се пада на Фейра, въпреки че тя е най-малката от сестрите си. Това, а и нещата на които е била свидетел още като малка, подпомагат за изграждането на силния й характер, като тя би направила всичко, за да бъдат близките й добре, дори те да не направят същото за нея. Книгата е базирана на приказката за Красавицата и Звяра, така че няма как да минем без нашия звяр – Тамлин, който противно на животинския си образ всъщност се проявява като грижовен и обичлив човек (или по-скоро елф), даващ всичко за народа си. Естествено, историята има нужда и от злодей, който тук е представен малко по-различно, но отново е достатъчно жесток и жаден за сила, че да накара кожата ти да настръхне.

tumblr_ns3p41pLSo1rvn76go1_1280.jpgСара Дж. Маас е успяла да преплете цялата история на елфите по един великолепен начин. Към края на книгата действието става все по-забързано, всичко постепенно започва да си идва на мястото, разкриват се все повече и повече тайни, а части от сюжета за които сме мислели, че може би са споменати просто така, изведнъж добиват смисъл. Не мога да не кажа, че „Двор от рози и бодли“ успя да ме изненада твърде много пъти, и дори се радвам, че не успях да предвидя нито веднъж какво предстои да се случи.

С фантастичните си герои и омайваща история, Сара Дж. Маас ни изпраща на едно приказно приключение в свят, колкото различен и интересен, толкова и непредвидим и опасен. „Двор от рози и бодли“ определено се нарежда при любимите ми книги, а продължението й вече е едно от най-чаканите за годината.
Източници на снимките: 1,2,3.

3 мнения за “„Двор от рози и бодли“ от Сара Дж. Маас

  1. прекрасно ревю ♥ определено благодарение на теб това ще бъде следващата книга, която ще прочета ♥ благодаря
    (ако не е проблем много бих се зарадвала да изразиш мнението си по първото ми ревю http://bookandhotcoffee.blogspot.bg/ :)благодаря ти предварително )

    Liked by 1 person

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s