Любими двойки от книги

Здравейте хора и честит Свети Валентин! Днес съм ви подготвила един кратичък списък с някои от любимите ми книжки двойки. Няма значение дали празнувате Свети Валентин, или пък не, ние всички имаме по нещо общо – харесваме еднакво много героите от книги и техните половинки. Така че какъв по-добър начин за отпразнуване на днешния празник, от това отново да се сетим за нашите любимци?

Пърси и Анабет, поредицата „Пърси Джаксън“. 
tumblr_o1byy8eqFL1sag70mo1_1280.jpgНе знам за човек, който да не харесва тези двамата. Още от книга първа ги обожавам, въпреки че тогава все още бяха много малки. Пърси и Анабет са преживели толкова много неща заедно, били са един до друг в почти всички трудни моменти, и и двамата знаят, че могат да разчитат безусловно на другия. Надали има някой, който не би искал такава силна връзка в живота си.

Теса и Уил, поредицата „Адки устройства“.
tumblr_nqpvgmFJed1uvz34po1_1280.jpgДори нямам думи да опиша химията между тези двамата. Всъщност между тези тримата, ако броим и Джем, защото той е неизменна част от живота и на двамата, и няма как да бъде отделен от тях. Та, Уил и Теса определено няма как да не въздействат на читателите със силната любов и привързаност, които ги съпътстват. Макар различни поначало, те постепенно откриват много допирни точки в характерите си, и по този начин свързват душите си завинаги.

Рtumblr_ni796iSEZh1u3mgego1_1280.jpgоуз и Дмитрий, поредицата „Академия за вампири“. 
Може би възможно най-badass двойката в историята на Young Adult литературата. Дори нямам думи да опиша това, което Роуз и Дмитрий имат. Те също биха направили всичко по силите си за другия (та Роуз отиде чак до Сибир..), и никакво тъмно настояще или минало не би попречило на неугасващата им любов. Обожавам ги.

Сидни и Ейдриън, поредицата „Кръвни връзки“. tumblr_na4pokVF6o1rehix5o1_1280.jpg
Един прекрасен пример за това как противоположностите се привличат. Сидни и Ейдриън също трябваше да преминат през какво ли не, за да бъдат заедно, но те не се отказаха нито за миг, а дори доказаха, че ако обичаш някого, то ти ще го приемеш такъв, какъвто е.

tumblr_o2hyqj4frc1ri7z8uo1_1280.jpgАлек и Магнус, поредицата „Реликвите на смъртните“.
Отново страхотен пример как когато обичаш някого, нищо не може да те спре. Една от най-различните двойки в поредицата, но определено една от любимите ми. Въпреки че бяха изправени пред най-много трудности по своя път, Алек и Магнус останаха верни един на друг и не се влияеха от мнението на другите. Със сигурност доказаха, че за любовта граници няма.

Рон и Хърмаяни, поредицата „Хари Потър“.tumblr_nwxvf3vfct1ty8d5bo1_500.jpg
А ето и как едно дългогодишно приятелство може да прерасне в любов. Отново въпреки всички лоши неща, които съпровождаха тези герои, и важните неща с които бяха натоварени, те все пак успяха да превърнат приятелството си в една истинска любов. Колкото и дълго да чакаш човека, когото обичаш, накрая всичко ще си е заслужавало.

Това са някои от любимите ми книжни двойки. Разбира се, има още много, които харесвам, но ако изброя всички поста ще стане твърде дълъг. Надявам се публикацията да ви е харесала, и ви пожелавам едно прекрасно прекарване на днешния ден, независимо дали празнувате Свети Валентин, Трифон Зарезан или просто неделя. : )
Източници на снимките:1, 23, 4, 5, 6.

Едно мнение за “Любими двойки от книги

  1. Напълно съм съгласна за Пърси и Анабет, защото те ми бяха първото otp някога. Толкова са сладички и нямаше как да не ги заобичам.

    Харесвам

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s