„Стъкленият меч“ от Виктория Айвярд

12669416_591699557673209_1147667227111095315_n.jpgКръвта на Мер Бароу е червена – червена като на простолюдието. Но уменията ѝ да подчинява електричеството са я превърнали в смъртоносно оръжие, което сребърнокръвният елит иска да впрегне в своите цели. Докато бяга от двореца, Мер открива разтърсваща истина – тя не е единствената от вида си. Мер започва да набира малка войска от други червенокръвни със специални способности, за да ги поведе срещу тираничните им господари. Но дали тежестта на животите, пожертвани в името на бунта, ще я смаже? Или коварството и предателствата са направили сърцето ѝ неподвластно на разкаяние?

Ревю на „Алена кралица“ – тук.

„Стъкленият меч“, книга втора от поредицата „Алена кралица“, със сигурност е едно достойно продължение на своята предшественица. Виктория Айвярд не изневерява на стила си и ни поднася следващата част от историята на Мер Бароу по също толкова вълнуващ и интересен начин. Признавам, първата част от действието ми се стори малко по-бавна, отколкото очаквах да бъде, но когато достигнах около средата на книгата всичко се промени в коренно различна посока. Изведнъж сюжета стана по-забързан, действията се случваха едно след друго, едва оставяйки ти време да ги осмислиш, но пък точно това им беше хубавото и книгата най-сетне звучеше така, както очаквах. Макар по-бавният си старт не мога да кажа, че не обикнах „Стъкленият меч“. Напротив, обожавам я. Тази книга е всичко, което очаквах от продължението на „Алена кралица“ – от развитието на героите, до научаването на повече за света, в който живеят, и който вече ми се струва толкова близък и познат.

В „Стъкленият меч“ ставаме свидетели и на огромната промяна от страна на Мер. Тук вече я виждаме като много по-силна млада личност, готова на всичко за хората си, и готова да се бори до смърт за това, в което вярва. Постигането на целта й за нея е по-важно от каквото и да било, и Мер успява да покаже това във всеки удобен момент. Мер Бароу не е единственият герой, който постига голяма промяна в характера си. Всъщност тук всички израстват повече, а на моменти дори се отключват лошите им черти, но това е разбираемо – намират се в разгара на война, не знаят как да се справят и какво да очакват… но те все пак успяват да се съвземат от всичко, което им се случва, и да продължат напред. „Надигнете си, червени като зората.“ В „Стъкленият меч“ успяваме да получим и много повече информация за силите на новокръвните – едновременно червени и сребърни, и разбираме всъщност колко по-специални и интересни са те. Това води и до появата на много нови герои, всеки със собствен отличителен характер, които до един харесах. Те определено направиха историята дори още по-вълнуваща. За жалост, Мейвън не се появява често в тази книга, но все пак успяваме да видим част и от него, макар и за кратко. Надявам се в продължението на „Стъкленият меч“ да присъства по-често.

tumblr_ny8f61dNSZ1tuwlrjo2_1280.jpgЩе завърша с това, че „Стъкленият меч“ е всичко, за което един фен на „Алена кралица“ мечтае. Тук отново се срещаме с любимите ни герои и навлизаме в страхотната атмосфера, която Виктория Айвярд създава. Обратите в книгата изобщо не са малко, повечето от тях оставящи те без думи, а след самия край и последната прочетена страница няма как да не искаме продължението възможно най-скоро. Ех, приятно ни чакане.
Източници на снимките: 1, 2, 3.

3 мнения за “„Стъкленият меч“ от Виктория Айвярд

  1. Обожавам ревютата ти и всеки път се радвам когато качиш някое ново ^^ Радвам се,че „Стъкленият меч“ ти е харесала,самата аз мисля да я започна след като приключа „Everything,Everything“,но малко се колебая след като рабрах,че Мейвън няма да се моявя толкова често… Но ако Шейд е там,официално продължението на „Алена кралица“ ми става следващото четиво 😀

    Харесвам

  2. Pingback: The Harry Potter Spells Book Tag | Books are magic.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s