The Deserted Island Book Tag

desertedbookg.png

Много благодаря на Юли за тага!

Вода – книга, без която просто не можеш да живееш.
Ох, невъзможно е да спомена само една книга. Но пък все повече и повече осъзнавам, че не мога без „Хари Потър“ – постоянно се усещам как гледам/чета разни неща за тази поредица – тя определено е неизменна част от мен.

Храна – книга, която е на второ място в списъка ти от любими книги.
Колко много мразя да подреждам любимите си книги в списъци… Мисля, че досега е станало ясно колко много обичам „Реликвите на смъртните“, затова този път ще кажа една нова трилогия, която прясно прясно се появи в списъка ми с любими книги – „Мъглороден“. Онзи ден завърших последната книга и все още нямам думи. Моля ви моля ви моля ви моля ви прочетете я.

Убежище – книга, която ви кара да се чувствате в безопасност, у дома.
Която и да е книга от „Пърси Джаксън“. Обичам Пърси, Пърси е живот (да кажем, че съм споменала Пърси и на първия въпрос). Мисля, че е излишно да показвам още веднъж чувствата си към тази поредица.

Пистолет (сигнален, ракетен пистолет според речника ми) – книга, която би предложил на човек, който не чете.
По принцип много зависи от това какво точно харесва човека срещу мен, но ако би искал да чете антиутопия, например, бих му препоръчала „Дивергенти“ или пък очевидният избор – „Игрите на глада“. Друга подходяща трилогия би била „Скъпоценните камъни“ от Керстин Гир, защото е много лека и приятна за четене.

Кибритени клечки – Книга, която стопля сърцето ти.
Всяка от книгите на Стефани Пъркинс и на Рейнбоу Роуъл. „Целувка за Ана“ и „Фенка“ са личните ми фаворити в този жанр.

Компас – книга, която те насочва към любовта ти към четенето.
Една от първите книги, които ме накараха да искам да чета още и още, е „Маговетри“, детска фентъзи поредица от руската авторка Татяна Леванова. След като прочетох тази книга исках да се запозная с колкото се може повече фантастични светове. Рядко говоря за нея, но няма как да отрека хубавите спомени, които ми е оставила. Оттогава насам намирам все повече и повече чудесни книги, всяка от която отново разпалва любовта ми към четенето.

Аз от своя страна тагвам АдиЕлена и Памела. : )

2 мнения за “The Deserted Island Book Tag

Вашият коментар