I Love Spring Book Tag

ilovespring.jpg

Въпреки че пролетта в България отдавна пристигна, аз все още не мога да почувствам това топло и приятно пролетно чувство, което тя носи. Днес, макар болна и завита, с чаша чай и книга в ръка, реших най-сетне да направя този пролетен таг, със скритата надежда по този начин и аз да усетя пролетта.  Благодарности на Мери и Нора за него, а всеки, който все още не го е направил – нека се чувства поканен.

1. Каква е пролетта там, където живееш?
Като цяло пролетта, която аз си спомням, макар дъждовна, винаги е била топла и цветна. Не знам паметта ми ли е виновна, или просто времето, но тази година пролетта е по-скоро мрачна и студена. С нетърпение чакам деня, в който градусите ще се вдигнат отново, а цветчетата ще разцъфнат.

2. Най-очакваното излизане на книга тази пролет?
Понеже май на всеки такъв въпрос отговорих с „Лейди Полунощ“ или „Зима“, този път ще кажа Illuminae, както и продължението на „Тъмна дарба“ – Never Fade. За Illuminae чух безброй хубави отзиви, а относно Never Fade – нямам търпение да разбера каква ще бъде съдбата на любимите ми герои. Друга пролетна книга, която очаквам с огромно нетърпение е „Скритият оракул“ от Рик Риърдън.

3. Покажи корица, която ти напомня за пролетта.9789542713821

Корицата на „Рисунка за Айла“ е много сладка, тя май е и любимата ми от трите. Цветовете по нея безспорно напомнят за пролетта.

4. Къде ще четеш тази пролет?
Няма значение дали е пролет, лято, есен или пък зима – всеки сезон си чета вкъщи. Може би по-различното през топлите сезони е това, че понякога излизам на терасата, сядам на пейката и чета там. Чувството слънцето да гали кожата ти, а ти да си пренесен в някой магически свят е неописуемо.

5. Намери корица със слънцето на нея.

sun_375w.jpg

6. Кои са любимите ти пролетни четива?
Ами аз май независимо от сезона си чета едно и също целогодишно. Изборът ми на книга зависи повече от настроението, в което съм, отколкото от сезона. Така че най-вероятно ще продължа да чета фентъзи, или пък нещо от contemporary жанра.

7. Намери книга с много различни цветове по нея.

BLOOD_OF_O_final_cvr

81TslvWpHPL

book_cover_03.png

Advertisements

One thought on “I Love Spring Book Tag

  1. Страхотен таг ❤ и аз като теб предпочитам да чета вкъщи 🙂 може би защото по-лесно се съсредоточавам 🙂 Oоо, и нямам търпение за „illuminae“ ❤

    Like

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s