„Короната“ от Кийра Кас

97895427173621461759645Когато Идлин става първата принцеса в Илеа със свой собствен Избор, тя изобщо не очаква, че ще се влюби в някой от тридесет и петимата си ухажори. Началото на надпреварата тя прекарва в отброяване на дните, когато ще може да изпрати всичките по домовете им. Но събитията в двореца я тласкат още повече в светлините на прожекторите и тя осъзнава, че може би не бива да остава сама. Идлин все още не е сигурна, че ще намери щастието по начина, по който са го направили родителите й преди двадесет години. Но понякога сърцето крие изненади… Принцесата скоро ще трябва да направи по-труден и по-важен избор, отколкото някога си е представяла.

Леките и разтоварващи книги винаги са били едни от любимите ми за четене. Цялата поредица „Изборът“ е точно такава, а краят ѝ – „Короната“, не прави изключение. Тази кратка книжка успя да ми подари няколко часа, изпълнени с трепети кое ли момче ще избере Идлин, както и купища емоции, които преливаха от едни в други. „Короната“ е възможно най-очарователният завършек на невероятната поредица „Изборът“, който Кийра Кас би могла да ни предложи.

tumblr_o54481SQXh1qdlytco1_1280Действието в „Короната“ започва там, където четвъртата книга, „Наследницата“, завърши. Това ни позволява да навлезем веднага в атмосферата на романа, който ще ни погълне още от самото си начало. Кратките глави и множеството диалози правят книгата много лесна за четене, а Кийра Кас още веднъж успява да вплете важни проблеми свързани с обществото, без те реално да натоварват читателя. Цялата обстановка в „Короната“ е изключително приятна, а много герои, които досега не харесвах или просто не им бях обръщала внимание, спечелиха симпатиите ми и ме накараха да ги обичам. Може би единственото, което не харесах в книгата, бе колко кратка беше тя, защото не исках никога да свършва и да се налага да казвам довиждане на любимите си герои.

tumblr_o5indzAc9B1s88v84o1_1280Идлин Шрийв, която малко ме дразнеше в началото на „Наследницата“, тук е претърпяла едно огромно развитие. Успяваме да видим още по-голяма част от нейния характер, както и да разберем всъщност колко мила и сърдечна е тя, стига да е сред правилните хора. Но едно не може да ѝ се отрече – наистина държи на своето семейство, което и доказва с множеството си действия в „Короната“. Макар на още крехка възраст, Идлин успя сама да вземе важни решения, които показаха колко подходяща е за бъдещата си роля на кралица. И макар народът ѝ да не е най-големият ѝ почитател, аз лично смятам, че тя е най-добрият избор за този пост. В тази книга отново виждаме и голяма част от Америка и Максън като родители, което, заедно с нестихващата им любов, бе черешката на тортата. Дори имаме възможността да разберем по още нещо за миналото на Максън, както и някои тайни, които той крие.

UntitledВ интерес на истината, не бях особено сигурна кое момче от Изборът предпочитам, но съм напълно доволна от финалния избор на Идлин, като останах малко изненадана, но и същевременно си умирах от това колко очарователно бе всичко. Кийра Кас винаги успява да разтопи сърцето ми, било то по един или друг начин. И въпреки че тази поредица бе замислена като трилогия, а ние получихме допълнително още две книги, няма да излъжа, че бих се радвала на поне още една (по-дълга, моля!), която да разкаже историята на останалите герои след втория Избор. А докато аз тайно се надявам желанието ми да се сбъдне, вие определено трябва да прочетете „Короната“, която излиза на 7 май, както и цялата поредица „Изборът“. Препоръчвам книгата на всеки фен на романтичните, приказни истории, които биха ви поднесли няколко часа, изпълнени с низ от положителни емоции.

Огромни благодарности на издателство Егмонт за възможността за предварителен прочит на книгата!

Източници на снимките: 1, 2, 3, 4.

5 мнения за “„Короната“ от Кийра Кас

  1. Страхотно ревю! Нямам никакво търпение за книгата и за това да разбре какъв е изборът на Идлин (въпреки че вече имам предчувствие 😉

    Харесвам

  2. Много ме беше яд, че Идлин не се влюби в Кайл, но да бъда честна, от самото начало бях сигурна, че ще избере Еико. Наистина четивото е много леко и приятно, но щеше повече да ме заинтригува ако Америка беше починала, но се радвам далеч повече, че Кас не го е причинила на нас, феновете 😀 Продължавай със страхотните ревюта ❤

    Харесвам

    • Мен пък този „обрат“ ме изненада. 😀 И аз бях за Кайл, но впоследствие харесах и Еико ❤ Хубаво е и, че си получихме щастливата и сладка книжка, като се има предвид, че е последната. И ти благодаря! ^^

      Харесвам

Вашият коментар