„Преобразяване“ от Бени Хюбнер

186158_b.jpgЛейн и приятелите ѝ научават, че съученичката им Женевиев е изчезнала безследно на Колоомауне – малък и красив хавайски остров, несъществуващ на туристическата карта. Решението да участват в издирването ѝ им се струва едновременно екзотично и авантюристично, но то ще се окаже много повече от това. Островът ще накара момичетата и момчетата от големия град да се изправят пред страховете си и да преборят не само демоните на острова, но и своите собствени. Оцеляването е трудно, но задължително. Любовта също е някъде там, търсейки своите знаци…

„Преобразяване“ е един роман изпълнен с мистерия и приятелство, в който героите ще преоткрият себе си. За съжаление се случи така, че да прочета първо него, а не предисторията му – „Игра на маски“, но това не ми попречи да бъда впечатлена от стила на авторката и персонажите, които е изградила. Бени Хюбнер пише леко и красиво, а самото оформление на книгата, което е прекрасно, както и кратките глави помагат на читателя да се унесе в четене и бързо да завърши „Преобразяване“.

Въпреки че книгата ми хареса, имаше няколко неща, които малко ме разочароваха. Искаше ми се да е обърнато повече внимание на някои от героите, защото те бяха представени доста бегло, а ми се струваха интересни. Второто нещо е, че макар да харесвам книги с много гледни точки, тези тук на места малко ме объркаха. Но като изключим това смятам, че „Преобразяване“ заслужава да ѝ се обърне внимание, като съм сигурна, че „Игра на маски“ е също толкова добра, а дори и повече. Цялата атмосфера в „Преобразяване“ е изградена около една голяма мистерия, а именно къде е изчезналата Женвиев. За мен разкритията до които героите стигнаха бяха много интересни, като цялата хавайска обстановка бе представена страхотно и дори ми се прииска да посетя екзотичната дестинация. Указателят в края на книгата и митовете, които авторката е намерила или създала, са още едно блестящо допълнение към вече оригиналната история.

Orbitz-Hawaii-Oahu-sunset.jpgЛюбимият ми персонаж от „Преобразяване“ е Валънтайн, която бе като глътка свеж въздух. Определено успяваше да внесе всякакви положителни емоции със своите появявания и ми бе много интересно да следя нейното развитие. Радвам се, че накрая успя да получи своят щастлив край. Лейн и Чандлър също ми бяха много сладки – заедно или поотделно, като харесах как и двамата бяха със силно изразени собствени характери. Те не се отказаха от целите и ината си, дори това понякога да им играеше лоша шега. Но важното е, че накрая успяха да се справят заедно, като това показа колко добър отбор са. А и една тяхна сцена бе изключително очарователна за мен, заради което ги харесах дори повече.

Ако сте почитатели на мистериозните, екзотични и дори митични романи, „Преобразяване“ е книгата за вас. Приключението на героите в нея бе загадъчно и изпълнено със себеопознаване, любов и нетипични, но вълнуващи премеждия. Бени Хюбнер е създала един оригинален и интересен роман, който заслужава вашето внимание.

Искрени благодарности на издателство Ибис за предоставената възможност!

4 мнения за “„Преобразяване“ от Бени Хюбнер

  1. Теди, чудесно ревю си написала! В най-скоро време ще прочета и втората от книгите на Бени Хюбнер, а и защото „Игра на маски“ беше много хубава! ❤

    Харесвам

Вашият коментар