„Graffiti Moon“ от Кат Кроули

file_2_3.jpgЛуси Дервиш търси Сянката и Поета – мистериозни художници на графити, които са оставили своите творби из целия град. Тя е запленена от творчеството на Сянката, което сякаш ѝ говори нещата, които тя има нужда да чуе. В последната вечер от гимназията Луси и приятелите ѝ се впускат в неочаквано приключение – тя е твърдо решена да намери Сянката, приятелките ѝ Джаз и Дейзи искат да намерят любовта, а Ед и Лио се забъркват в опасна схема, за да изплатят свои дългове. Единственото, което Луси не успява да види, е точно пред очите ѝ.

„Graffiti Moon“ е една лека и приятна книжка, която съдържа в себе си много приключения, любовни трепети и още повече изкуство. Кат Кроули преплита трудните истории на главните персонажи с лекият си стил на писане, като кара животът им да изглежда много по-лесен, отколкото всъщност е.

tumblr_m94jtkvqjd1rrsdeqo1_500.pngВ „Graffiti Moon“ може би има всичко, от което една тийн история се нуждае. Главните ни герои до един си имат свое собствено минало, което се различава от това на останалите, но е също толкова интересно. Луси харесах заради любовта си към изкуството – занимава се с изработване на стъклени произведения, а на мен ми бе много интересно да науча по нещо за този процес. Сега вече и аз ще си мечтая да мога да пъхна целия си живот в стъклена бутилка. Тя също така бе много жизнерадостна и сякаш винаги обръщаше внимание само на най-хубавото у човека.

tumblr_mqauirhBBt1s7vy5lo1_500.jpgЕд е другият ни главен герой, а неговата тайна самоличност е Сянката. Той също е човек на изкуството и това си личеше дори по начина, по който мисли. Ед описваше чувствата от графитите си, а и самите тях така хубаво, че те сякаш бяха пред очите ми. И въпреки че има проблеми с четенето и литературата, Ед неведнъж показа колко умен и отговорен е, защото макар на такава крехка възраст, на Ед му се налага да работи, за да помага на майка си с парите. Това по никакъв начин не го дърпаше назад, а напротив – помагаше му да се извиси нагоре.

tumblr_mwhb3n6CcN1ridygro1_500.jpgХаресах творчеството на Лио, Поета, който си служеше с думите така, както художниците с четката. Оценявам много приятелството между Лио и Ед, както и факта, че те докрай се подкрепяха взаимно, въпреки че някои от идеите и нещата, които трябваше да изпълнят, бяха незаконни. Забавните моменти между Лио и Ед, а и тези между Ед и Луси определено бяха най-цветното нещо в книгата. Множеството им приключения ме изненадваха искрено, а през някои от тях дори се страхувах какво ще последва. Радвам се обаче, че накрая всичко завърши щастливо и дори, че Луси не разбра по-рано кой всъщност е Сянката, защото обсебването ѝ по него доведе до множество неловки, но също толкова забавни ситуации.

Препоръчвам „Graffiti Moon“ на всеки, който се нуждае от нещо тийнейджърско, подходящо за топлите и слънчеви летни дни. Очертават се няколко часа пълни със забавление, усмивки, цветове и дори няколко възможни престъпления.

Източници на снимките: 1, 2, 3, 4.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s