„Сърца за разбиване“ от Али Новак

13775778_1436239589736379_8152000136518958215_n.jpgСлед като сестра ѝ се разболява, Стела Самюълс мисли единствено как да я разсее от мрачните ѝ мисли. Животът ѝ до такава степен се върти около Кара, че тя отказва да учи в университет, за да бъде до нея. Стела би направила всичко за сестра си – дори да чака на опашка за автограф от „Хартбрейкърс“. Е, поне среща хубаво момче с прекрасни сини очи, докато си купува кафе. Жалко, че няма да го види отново. Само че всичко се преобръща, защото момчето от кафенето е Оливър Пери – водещият вокалист на „Хартбрейкърс“. И макар че тя нарича музиката му боклук, Оливър ѝ дава телефонния си номер. Но как би могла Стела да бъде с Оливър – да се среща с него, да се смее с него и да лудуват с останалите от групата – когато сестра ѝ е болна от рак и може би умира?

Четейки „Сърца за разбиване“ с удоволствие си припомнях за онези времена, в които тепърва откривах бой бандите и трепетите, които изпитвах. Книжката е много лека и приятна, а историята е повече от перфектна за летните и слънчеви дни. Но през който и сезон да я четете, тя бързо ще стопли душата ви и ще ви поднесе радост, а да спрете да се усмихвате би било невъзможно. 

tumblr_o21md6a23Q1tks3d6o1_1280.jpgСамата история не е нищо особено, сюжетът се развива точно така, както бихте предположили, но пък успя да ме направи щастлива. А точно това е целта на книгите. Главната героиня Стела успях да харесам много и дори открих частица от себе си в нея. Тя бе щура, не се страхуваше да каже това, което мисли, откриваше спасение във фотографията и на първо място слагаше своето семейство. Харесах колко истински бе персонажа ѝ – със своите несигурности, дилеми и обич към изкуството тя не се отличаваше от всички хора, които познаваме. Възхищавам се също на куража ѝ да следва мечтите си, въпреки заболяването на своята близначка Кара, заради което Стела първоначално се страхуваше да поема рискове, но постепенно, с малко помощ от самата Кара, направи първата крачка и доведе до промяна в своя живот.

Другият главен персонаж – Оливър Пери – бе типичното „лошо момче“, по което всички си падат. И макар да има репутация на голям сваляч, Оливър всъщност бе едно напълно нормално момче, което случайно е член на световноизвестна група. Той също имаше свое отделно хоби – готвенето, и се радвам, че го правеше толкова често. Но освен добър готвач, Оливър бе и много добър приятел – с членовете на групата бяха като едно голямо семейство, което въпреки че понякога се караше, винаги се подкрепяше и оставаше заедно. Останалите момчета от групата също бяха доста интересни персонажи, като всеки от тях се отличаваше с по нещо. Алек бе сериозният, Джей Джей непрекъснато се шегуваше с останалите момчета, а Зандър имаше какви ли не алергии и се хранеше изцяло здравословно, и въпреки че не успях да ги опозная изцяло, нямаше как да не ги харесам.

tumblr_nubqnrrXnM1tks3d6o1_500.jpgМежду забавните диалози и приятната атмосфера за контраст бе поставен мотивът за болестта на Кара – смъртоносният рак. Това обаче далеч не попречи на удоволствието от книгата, а напротив – хубаво е, че се обръща внимание на толкова важни теми. Кара бе много борбена, но и чувствителна, и се радвам, че успяхме да я опознаем, защото направи книгата дори още по-хубава. Дрю, третият от тризнаците Самюълс, също бе един много приятен персонаж, който винаги обичаше да побеждава и далеч не се даваше лесно. Страхотно бе да наблюдавам взаимоотношенията между Стела, Кара и Дрю, защото те още веднъж доказаха, че семейството е най-важно, а и с тях винаги бе забавно.

„Сърца за разбиване“ ще ви спечели още с лятната си и сладка корица, а съдържанието ѝ не би могло да ви разочарова. Али Новак ни поднася една романтична история, преплетена с много музика, приключения, интересни хобита и силата на семейството. Ще намерите себе си в поне един от героите, а с всяка следваща страница оставянето на книгата ще става все по-трудно.

Благодарности на издателство Ибис за предоставената възможност! 

2 мнения за “„Сърца за разбиване“ от Али Новак

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s