„Правилата на привличането“ от Симон Елкелес

13221453_1384483414911997_3243706352562586887_n.jpgСлед като се забърква с опасна банда в Мексико, Карлос Фуентес е изпратен да живее в Колорадо при по-големия си брат Алекс. Но той не желае да следва пътя, който брат му е предначертал за него, записвайки го в местната гимназия. Вместо това иска сам да определя съдбата си. Карлос много скоро се забърква в неприятности, натопен за притежание на наркотици, а за да не бъде изключен от училището, Карлос е изпратен да живее в дома на бившия наставник на Алекс – професор Уестфорд. Когато Карлос среща Киара, дъщерята на професора, която е целеустремено и добро момиче, той е шокиран от чувствата, които започва да изпитва към нея. Тя по нищо не прилича на останалите момичета, но това няма значение. За съжаление, любовта им е почти невъзможна, тъй като въпреки желанието на Карлос да бъде с Киара, той не може да се откопчи от наркобандите.

Ревю на „Перфектна химия“.

 „Правилата на привличането“ бързо ми върна спомена за това как четох „Перфектна химия“ и изпитвах щастие. Втората книга от трилогията на Симон Елкелес бе също толкова прекрасна, колкото първата и отново ми донесе много топли чувства. Историята на братята Фуентес продължава с пълна сила и е все така изпълнена с мистериозни сделки, кървави банди и между всичко това – силата на любовта.

BeFunky Collage.jpgКарлос се различава много от брат си Алекс. Докато Алекс бе мил и допускаше хората до себе си, Карлос се стремеше винаги да бяга от тях и не се страхуваше да ги отблъсне. Първоначално държанието му леко ме дразнеше, не можех да го възприема напълно и да му симпатизирам, но постепенно с развоя на събитията и промяната в характера му започнах да го харесвам повече. Той често се стремеше да докаже, че е мексиканско момче, което не се интересува от американските традиции и хора, но в същото време си личеше, че се нуждае от обич и защита, от някой, който да прогони демоните, които го преследват. За нещастие, демоните далеч не се отказват лесно, като по този начин Симон Елкелес отново ни въвлича в света на наркодилърите и опасните банди, които властват за надмощие и ни показва колко опасно е да си част от този свят.

Същността на Киара също противоречи на тази на Бритни. Киара далеч не се страхува да се захване с някое предизвикателство, да реставрира сама винтидж колата си или да не обръща внимание на външния си вид. Тя може и да не е кралица на красотата, но душата ѝ е повече от красива. Киара веднага прие и се довери на Карлос, без да знае нищо за миналото или настоящето му и нито веднъж не го осъди. Дори когато той непрестанно я отблъскваше, тя не се отказваше и продължаваше да се опитва да достигне до тази част от него, която той държи скрита от останалите. Радвам се, че накрая Карлос все пак разкри душата си пред Киара и се остави да бъде въвлечен в чудото на любовта, защото тя този път спаси живота му.

11212121212.jpgНямаше как да не харесам и второстепенните персонажи – семейството на Киара и най-добрият ѝ приятел Тък. Тък бе един от най-ярките образи в книгата, вечно щастлив и забавляващ околните. Малките му препирни с Карлос разчупваха обстановката, а обичта му към Киара, която за него бе като сестра, нямаше край. Малкият брат на Киара – Брандън – бе повече от очарователен. С постоянното си желание да играе на войници или футбол с Карлос, той предразположи главния ни герой да се държи повече като себе си и да стане част от семейство Уестфорд. Професорът и жена му също бяха голяма опора за Карлос, на който му липсва бащина любов и истинско, щастливо семейство.

Симон Елкелес ни представя и части от сегашния живот на Алекс и Бритни. Бе хубаво да видим любовта им отстрани, защото дори в очите на околните те са един за друг и въпреки трудностите продължават да са заедно. Любовта е главното чувство в „Правилата на привличането“ и се радвам, че съществува в толкова различни видове. Книгата ще ви заплени с чара, който Симон Елкелес ѝ вдъхва, както и с красивите отношения между героите. Ако сте харесали историята на Алекс и Бритни – не пропускайте тази на Карлос и Киара, защото тя може и да е различна, но е също толкова истинска и възхитителна.

Благодарности на издателство Ибис за възможността да прочета книгата! 

2 мнения за “„Правилата на привличането“ от Симон Елкелес

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s