„Верижна реакция“ от Симон Елкелес

201654_b.jpgЛуис Фуентес е добро момче, голямата му мечта е да стане астронавт, но и неспирно търси следващото предизвикателство. Ники Крус знае, че всички момчета лъжат, за да получат това, което искат. Родителите й са мексикански преселници, но тя се чувства много по-близка със съседите си от северната част на града, отколкото тези от южната. Да накара Ники да даде шанс на момче от гетото, е най-голямото предизвикателство за Луис, докато не се оказва мишена на новия главатар на „Кървавите латиноси“. Оптимистичната визия на Луис за блестящото му бъдеще е разрушена и той започва да се пита доколко всичко, в което е вярвал, е истина и дали кръвта на „лошо момче“, която тече във вените му, не е предопределила съдбата му… 

Ревю на „Перфектна химия“. Ревю на „Правилата на привличането“.

Винаги мога да разчитам на книгите на Симон Елкелес да подобрят настроението ми. Стилът ѝ на писане бързо ми помага да забравя за настоящето, а историите ѝ са толкова сладки и забавни. Но покрай тази сладост винаги има и по нещо горчиво – било то някоя семейна тайна, която променя всичко или поредният наркопласьор, целящ да се сдобие с богатство, при момчетата Фуентес далеч не е скучно и историята на порасналия Луис не е изключение.

BeFunky Collage2.jpgЛуис бе най-целеустременият сред братята си. Ставането на астронавт за него е мечта, която да изпълни на всяка цена. Но въпреки познанията си, Луис често действаше прибързано и това довеждаше до множество неприятни изходи за него. Искаше ми се действията му да съответстваха на образа на отличник, който бе изградил през годините и да спазваше сам обещанията си да не се забърква в неприятности. Покрай Луис Симон Елкелес бе вмъкнала нов мотив в своя роман – една тайна, заради която главният ни герой изгуби за секунда себе си и това, в което вярва, но постепенно успя отново да намери правилния път и се посвети на любовта.

Ники Крус се различаваше от останалите момичета с това, че непременно избягваше момчетата. Историята на Ники е нещо важно, което до сега не бяхме виждали в предишните книги и харесвам факта, че този мотив също бе включен тук. Нейното минало, част от което ние успяхме да видим сами, често повлияваше на преценката ѝ и попречваше на доверието ѝ.  Но въпреки проблема с доверието, Ники все пак започна бавно да се влюбва в Луис и дори го допусна до сърцето си. Радвам се, че успя да преодолее миналото и да започне една страница в живота си, изпълнена с нови правила и друга нагласа. Не мога да отрека обаче, че ми се искаше да не бе чак толкова осъдителна към Луис, както и да му има поне малко повече доверие, а не веднага да си прави грешни изводи.

BeFunky Collage.jpgМоментите между Ники и Луис определено бяха много сладки за четене, а характерите им бяха едни от най-различните и интересни тук, но те далеч не са любимата ми двойка. Точно затова се радвам, че отново имахме възможността да наблюдаваме развитието на предишните две двойки, които внесоха още повече цвят в книгата. Луис се подвизаваше и като вуйчо на Пако, синът на Алекс и Бритни, който пък направи книгата дори по-хубава. Но всичко хубаво си има край, защото „Кървавите латиноси“ далеч не са забравили най-малкия Фуентес и техният предводител не пропуска да го напомни. Така напрежението във „Верижна реакция“ се усили максимално, тайните започнаха да се разкриват, кървавите битки отново не бяха изключение, а жаждата за величие бе по-силна от всякога.

Препоръчвам „Верижна реакция“ за моментите, в които ви се чете по нещо ненатоварващо и пленително, с което да изгубите няколко часа в наслада. Краят на трилогията на Симон Елкелес е също толкова вълнуващ и прекрасен, колкото останалите книги, а след него братята Фуентес няма как да не ви липсват. Ако обичате романтиката – тази книга е за вас.

Благодаря на издателство Ибис за предоставената възможност! 

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s