„Проклятието на тигъра“ от Колийн Хоук

189738_b.jpgПоследното, което Келси Хейс си е представяла, че ще прави това лято, е да се впусне да разваля тристагодишно индийско проклятие. Заедно със загадъчен бял тигър на име Рен. Из половината свят. Точно това се случва обаче. Изправена лице в лице с тъмни сили, мощна магия и мистични светове, където нищо не е каквото изглежда, Келси рискува всичко, за да изпълни древно пророчество, което ще развали проклятието завинаги.

От доста отдавна ми се четеше история, в която главният герой тръгва на даден поход, за да изпълни пророчество и се радвам, че успях да намеря този елемент тук. „Проклятието на тигъра“ е съвкупност от индийска култура и митология, любов, много приключения и свръхестествени мотиви, които постепенно се преплитат и създават едно прекрасно четиво, подходящо за всеки.

tumblr_n7z219lYKF1qcbxszo1_500.pngОчарована съм от всичко, което Колийн Хоук е създала. Описаната индийска митология, всички животни и всяко споменато ястие звучаха просто невероятно. Щастлива съм, че имах възможността да чета за нещо по-различно от обикновеното – от културата, върху която книгата е базирана до героите, които определено се отличават със своите двойни самоличности. Светът в „Проклятието на тигъра“ е зашеметяващ и много интересен – въпреки че нямаше кой знае какви изненадващи обрати или неочаквани моменти, историята все пак задържа вниманието ми и успях да ѝ се насладя максимално.

Главната ни героиня Келси бих могла да опиша само с една дума – твърдоглава. Определено щом си науми нещо го постига, каквото и да ѝ коства това. Възхищавам се на смелостта ѝ да отиде в непозната за нея държава съвсем сама, само за да придружи тигър до посочен резерват. Чертите на характера ѝ често ме изненадваха и даже да не бях съгласна с всички нейни решения искрено харесах борбеността ѝ, като дори открих части от себе си в самата Келси. Разбира се, тя не би се справила без господин Кадам, който бързо се превърна в неин главен помощник и я просвети за живота, в който ще навлезе. И макар на моменти да не бях особено сигурна дали господин Кадам наистина е този, за когото се представя, се радвах, че е опора за Келси и нито веднъж не я остави сама.

tumblr_m8tew2qIim1qcw97to1_500.jpgБратята Рен и Кишан са следващите герои, които ще коментирам. Рен ни е представен пръв, в образа на тигър, който бързо ме впечатли. От него струеше величие, което по-късно се пренесе и върху човешкия образ на големия брат, но до самия край така и не успях да свикна с него. Макар изключително мил и галантен, Рен често ми се струваше неестествен, затова и предпочитах неговата мълчалива, тигрова версия. Кишан, от друга страна, въпреки че от части се води антигерой, харесах веднага. Неговият образ на черен тигър, противоположното на белия Рен, бе също толкова величествен и блестящ, но човешката му страна ми допадна повече от тази на Рен. Кишан далеч не се държеше стеснително и винаги казваше точно това, което мисли и се радвам, че успяхме да го опознаем, дори и малко. Определено нямам търпение за следващата книга, в която, надявам се, Кишан ще играе по-значима роля.

„Проклятието на тигъра“ ще ви спечели с истинските си и интересни герои, невероятно описаната природа и древните пророчества, които са неизменима част от историята. Битките са изпълнени с екшън, поезия лети между страниците, а магията се среща навсякъде. Колийн Хоук ще ви отведе на едно приключение, което показва друга част на Индия и няма как да ви остави безучастни. Не го пропускайте!

Искрени благодарности на издателство Intense за предоставеното копие от книгата! 

2 мнения за “„Проклятието на тигъра“ от Колийн Хоук

  1. Така и не я довърших, защото нещо хем се случваха много бързо нещата, хем изобщо нямаше нищо, а съм стигнала точно до момента, в който започва приключението им ако мога така да го кажа, но не издържах повече. :дд Някой ден ще й дам втори шанс … Може би.

    Харесвам

    • Отначало върви малко бавно, но пък по-нататък темпото се забързва и нещата стават по-интересни. 😀 Освен ако не издържиш на главния герой, че мен Рен си ме дразнеше леко в човешка форма. 😀

      Харесвам

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s