„Търсенето на тигъра“ от Колийн Хоук

tarseneto-na-tigara.jpgОтново у дома, Келси се опитва да събере парчетата от живота си и да преодолее чувствата си към Рен. Но твърде близо дебне опасност, която скоро ще я принуди да се върне в Индия. Притисната от обстоятелствата, Келси се отправя на второ дирене – този път в компанията на по-малкия брат на Рен, „лошото момче“ Кишан, над когото също тегне „Проклятието на тигъра“. Залог този път е животът на Рен, но докато пътуването ги приближава все повече към ужасяващ сблъсък с похитилото го древно зло, една друга дилема бавно, но сигурно назрява в сърцето на Келси. Увлечена в ураган от опасности, тя бива изтръгната от ръцете на любимия си и захвърлена в тези на друг.

Ревю на „Проклятието на тигъра“.

„Търсенето на тигъра“ е едно достойно продължение на историята на братята тигри, което ще предизвика у вас ураган от емоции. В един момент нещата ще са добре, а в другия – всичко ще тръгне наопаки. Келси, Рен и Кишан за пореден път ще трябва да се изправят пред множество опасности, чийто край е по-далеч, отколкото им се иска.

tumblr_ngz05bCNAe1tsk3rto1_1280.jpgКолийн Хоук не изневерява на стила си и отново ни потапя в приказка, изпълнена с индийска култура, която този път е съчетана с гръцки митове и легенди. Тази симбиоза от мотиви действа повече от перфектно, като точно заради нея „Търсенето на тигъра“ добива своята оригиналност. Отличителните белези на книгата са същите като на нейната предшественица, но втората книга от поредицата съдържа една идея повече битки и много нови племена, загадки и дори герои. Скоро вече нищо не е същото, злокобният Локеш дебне отвсякъде, а обратите трудно бихте предвидили.

Келси продължава да бъде все така смела, борбена и отворена за нови знания. Инатът ѝ все още ѝ пречи на моменти да вземе правилното решение, но тя далеч не се отказва и продължава въпреки трудностите. Към способностите ѝ тук прибавяме и няколко урока по ушу, китайско бойно изкуство, както и доста голяма сила, за която тя не бе подозирала. Заедно с всичко това и нестихващата подкрепа на Кишан, Келси успя да преодолее идващите опасности и да изпълни своите цели. Радвам се, че ролята на Кишан също бе много важна, защото така успяхме да го опознаем още по-добре. Той е пълната противоположност на Рен – импулсивен, забавен, арогантен, но също прикрито чувствителен и изявяващ се като много добър приятел за Келси. За мен той е по-интересният от двамата братя, макар тук да харесах Рен повече, отколкото в предишната книга.

tumblr_myf3rvdprp1simv2xo1_500Както вече казах, Рен определено успя да ме спечели на своя страна в началото на книгата. Все още не съм особено сигурна с кого предпочитам Келси, но и двамата братя разкриват по една различна страна у нея. Рен продължаваше да бъде мил и внимателен, като рицарското му отношение далеч не се бе изпарило. Той гледаше да дава възможно най-много свобода на Келси, за да не я притиска, което харесах в него. Господин Кадам също бе все така изпълнен със знания и от голяма полза за нашите герои. Все повече и повече се убеждавам, че без него братята тигри и Келси със сигурност не биха постигнали толкова много, затова той също е един от важните герои.

„Търсенето на тигъра“ продължава от там, където „Проклятието на тигъра“ завърши, като втората книга от фантастичната поредицата на Колийн Хоук е дори по-интересна от първата. Очакват ви битки, тайни, въпроси и отговори, както и много любов. Краят на тази част от историята ще ви остави без думи, копнеещи за продължението и изпитващи какви ли не емоции.

Благодарности на издателство Intense за възможността, която ми предоставиха! 

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s