„По залез“ от Александра Бракен

pozalez.jpgРуби не може да се върне назад. Ранени от непоносима загуба, тя и децата, оживели след атаката на правителството над Лос Анджелис, пътуват на север, за да се прегрупират. С тях е и затворникът Кланси Грей – син на президента и един от малкото хора с подобни на нейните способности, които е срещала. Руби и приятелите й имат едно-единствено оръжие – опасна тайна, доказваща конспирация на правителството, чиято цел е да прикрие истинските причини за болестта, убила повечето от децата в страната. Същата тази болест, която е дарила нея и другите оцелели със сили, за които властите биха убили.

Ревю на „Тъмна дарба“. Ревю на „Неизчезваща“.

Не усещаш колко си се привързал към дадена история, докато не прочетеш и последната ѝ страница. Точно това се случи с мен и „По залез“ – далеч не бях осъзнала колко много обичам света и героите, които Александра Бракен е създала, както и колко много ще ми липсват, когато всичко приключи. „По залез“ завърши по най-трогателния и красив начин, и това няма как да ме направи по-щастлива.

tumblr_nkaqd9Jd3v1reli55o1_540.pngДействието в третата книга не бе от най-бързите, но пък за сметка на това успяхме изцяло да се потопим в подготовката за решаващия удар, който ще определи дали усилията на героите ни са били успешни. Тук, противно на „Неизчезваща“, не ни бяха представени нови важни герои, но пък се наблегна много върху историите и миналото на вече познатите ни такива. Зу например се завръща с пълна сила и със себе си носи немалко интересни, но и плашещи истории за това какъв е бил животът ѝ по време на раздялата с останалите. Тя самата бе и тази, която най-много се промени и показа на другите какво значи смелост. От голяма важност бе и доверието между главните герои, което често се губеше, но накрая все пак намери своя път обратно.

Ако трябва да опиша чувствата, които изпитвам към Руби, то бих започнала с гордост. Горда съм от трансформацията, през която премина, от важните решения, които взе, от нещата, от които се отказа в името на целта си, както и от надеждата, с която даряваше децата. Руби бързо се превърна в пример и идеал за останалите, и се радвам, че тази трилогия бе посветена именно на нея – за мен тя е една от най-добрите главни героини. Разбира се, Руби далеч не би стигнала до края ако не бе имала помощта на Лиъм, Дунди, Коул и Вида, които бяха неотлъчно до нея. Моментите между Лиъм и Руби бързо ми станаха любими – любовта между двамата е толкова чиста и истинска, че няма как да не се хареса на читателите. И въпреки че понякога имаха различни мнения и далеч не им липсваха караници, Лиъм и Руби все пак не се отказаха един от друг и запомниха, че заедно са по-силни.

tumblr_noh2ak6buE1qboiilo1_r12_500.pngДунди отново впечатлява с гениалността си и неведнъж показва, че е повече от важен. Благодарение на него и Вида главният план успя да бъде задействан, като тяхната мисия определи бъдещето на децата. Вида ме изненада приятно с държанието си тук и макар първоначално да страдаше от загубата на Джуд, тя бързо си спомни главната цел и остана вярна на нея. Коул и Кланси, двете момчета, които едновременно са толкова различни, но също така еднакви, едновременно ме ядосваха и им съчувствах. Лично за мен те са едни от най-интересните, но и най-противоречиви персонажи, които няма как да не спечелят сърцата на феновете. И двамата преживяха много в тази последна част, но понякога страданието води до щастие.

„По залез“ ще ви донесе букет от емоции, който няма да ви позволи да забравите книгата. В тази последна част от трилогията на Александра Бракен любимите ви герои ще преживят много, но това далеч няма да ги забави, а напротив – ще им помогне да станат по-силни и непобедими. „По залез“ се превърна в един от най-добрите финали, които съм чела, а аз ви обещавам, че е невъзможно да останете разочаровани.

Много благодаря на издателство Егмонт за предоставеното копие от книгата! 

Източници на снимките: 1, 2, 3.

2 мнения за “„По залез“ от Александра Бракен

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s