The Pastry Book Tag

Знам, че стават два тага един след друг, но пък предишния не бе книжен, а и наистина ми е много натоварено тези дни, така че отново сме на таг, при това супер сладък такъв. Най-големи благодарности на Мели и Юлия за него, а всеки, който не е бил тагнат или просто си хареса някой от въпросите – може свободно да отговори. : )

1. Кроасан: Книга или поредица, която всички обичат.
Хари Потър е любов. Хари Потър е живот. За него рядко ще чуеш друго мнение.

2. Френски макарон: Книга, която се е оказала предизвикателство, но си е струвало.
„Под игото“! В седми клас изобщо не исках да я чета, миналото лято също я започнах с доза нежелание, но пък накрая се влюбих в нея. Определено си струваше първоначалните скучни описания.

3. Волован: Книга, която мислеше, че ще е страхотна, но ти е паднала в очите.
Наистина не знам защо си мислех, че „Ш-ш-шт!“ ще е велика – оказа се доста зле. „Преди да умра“ от Джени Даунам също не ми хареса особено много, а си я поръчах с голям ентусиазъм преди години.

4. Бутерка с шоколад: Книга, за която си мислил, че ще е едно, а се е оказала съвсем друго.
Започвайки „Парченца от нашия живот“ си мислех, че ще прочета поредната тъжна история, а въобще не бях в настроение за такава, но, за мое щастие, книжката се оказа доста по-приятна и забавна, отколкото предполагах, че ще е.

bread-breakfast-chocolate-croissant-favim-com-25149355. Еклер: Книга или поредица, която не получава достатъчно внимание.
Много си обичам трилогията „Гриша“ и не знам защо повечето хора не са я чели, но правят огромна грешка. Книгите са страхотни!

6. Крокембуш: Книга или поредица, която е доста сложна.
Няма как и аз да не кажа като Мели „Песен за огън и лед“, защото ти трябва много търпение, за да следиш какво става с всеки от героите, но пък в същото време е много забавно и сюжета е повече от поглъщащ.

7. Наполеон: Филм или сериал, базиран на книга, които харесваш повече от самата книга.
Просто ще спомена част 1 и част 2 на публикацията ми с филми, които харесвам повече от книгите, по които са базирани. Изненадващо много са.

8. Коломпех: Книга или поредица, чието действие се развива в различна от твоята страна.
Почти всички книги, които съм чела. С толкова много преводна литература действието рядко се развива в България, понякога в българските романи – също.

9. Парено тесто: Храна от книга или поредица, която би искал/а да опиташ.
Някак си се сещам за храна от книги само тогава, когато не ми зададат такъв въпрос. Хм. Честно, единствената храна от книга, за която се сещам в момента е хляба на Пийта от „Игрите на глада“ – много бих искала да опитам нещо, сготвено от него.

2 мнения за “The Pastry Book Tag

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s