Top 5 Wednesday (8)

tp2.jpg

Отново top 5 wednesday, но пък темите са толкова хубави, че няма как да ги прескоча. Днес сме на вълна любими злодеи, тоест всеки зъл герой, който силно мразите или пък обичате. Ще допълня единствено, че създателите на t5w помолиха в тазседмичната тема да не се включват злодеи от „Хари Потър“, така че ще минем без тях. А вие можете да споделите с мен любимите си зли герои в коментарите. : )

5. Кралица Левана от „Лунните хроники“.
Реших да включа кралица Левана в тази класация не защото я харесвам, напротив, ненавиждам я, но е един наистина добре изграден злодей. Въпреки че имаше своите моменти на слабост и колебание, както и тук-там (добре де, почти никога) видяхме милата ѝ страна, Левана продължава да е герой, който няма как да не мразя.

4. Себастиан Моргенстърн от „Реликвите на смъртните“.
Себастиан пък е от втория тип злодеи – тези, които харесвам. Неведнъж съм казвала колко умело изграден е неговият образ, така, че едновременно да го ненавиждаш, но и да се превърне в един от любимите ти герои. Поне със сигурност е един от моите.

3. Тъмнейший от трилогията „Гриша“.
Тъмнейший, Тъмнейший… и аз не знам мразя ли го или не, но представянето му в книгите е страхотно. Тъмнейший придоби нови сили, премина през всички крайности и направи какво ли не в името на целите си. След всичко, което преживя, няма как да не го включа в класацията си с любими злодеи – той определено е от запомнящите се.

2. Лорд Владетеля от „Мъглороден“.
Отново злодей, към който изпитвам единствено отрицателни чувства. Макар лорд Владетеля да присъстваше доста по-малко, отколкото очаквах, той бързо се изяви като един страховит и тираничен образ, който няма как да не направи впечатление на читателите. Злодеите на Сандерсън винаги са богато представени и много, много истински.

1. Президентът Сноу от „Игрите на глада“.
Не бих могла да сложа на първо място друг освен президентът Сноу. Надали има друг злодей, който да мразя и ненавиждам толкова много. Характерът му също така е много близък до този на нормалния човек, което е още един страховит детайл – президентът Сноу би могъл да е който и да е президент на страна на Земята, така че искрено се надявам образът му да не напуска книгите.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s