A Very Potter Experience

Дори не знам от къде да започна… Днес ще се опитам да ви накарам да изгледате един мюзикъл, който ще промени живота ви за няколко часа. Или ако не целия ви живот, то поне начина, по който гледате на Хари Потър. И повярвайте ми, ще ви хареса.

Това, за което говоря, е трилогията A Very Potter Musical, A Very Potter Sequel и A Very Potter Senior Year. Представлява пародия на Хари Потър, но от онези, хубавите, която бива смесица от всички книги, изиграна и продуцирана от StarKid. Вероятно актьорите ще са ви непознати, освен може би Darren Criss, който участва и в сериала Glee, аз лично не познавах никой друг, но това далеч не пречи на максималната наслада от мюзикъла. И понеже вече е станало повече от ясно, че, да, това е мюзикъл, естествено има включени и много авторски песни, които първоначално можете да сметнете за малко странни, но след няколко минути вече ще пеете заедно с cast-а и ще търсите всякакви клипове от техни изяви и какво ли още не. Знам го от опит.

Къде мога да изгледам този мюзикъл, може би се чудите, ами, в YouTube. Давам линк директно към плейлиста, където са всички части. Ако вече сте го гледали, защото аз лично изоставам с няколко (8) години и това съвършенство вероятно вече е познато на целия Хари Потър фендъм, но аз чак сега реших да го гледам – чувствайте се свободни да споделите мнението си в коментарите. За останалите, които никога не са чували за мюзикъла или просто не са си намерили достатъчно добра причина да прекарат 3+ часа в гледането му (както бях аз) – тук съм, за да ви дам няколко. И преди да започна (или продължа, имам чувството че дрънкам празни приказки) – Буби, благодаря ти, че ми мрънка толкова време да изгледам това чудо, беше права, хареса ми много и трябваше да го започна по-рано. А сега… причините:

 • Драко е едновременно a little shit, но и my little cinnamon roll, има повече от епични появявания във всяка сцена, както и още куп нещица, които ще запазя в тайна, но, повярвайте ми, заслужава си да ги видите.
 • Музиката е напълно пристрастяваща и всички песни са убийствено забавни, но едновременно емоционални и няма как да не те докоснат.
 • Може би единственият път, в който ще харесвам Волдемор повече от почти всички други герои, е в този мюзикъл.
 • Волдемор обича да танцува. Волдемор обича много неща. Волдемор обаче не обича сникърс. И не, той изобщо не си води дневник.
 • Във всяка сцена Рон яде нещо. Дъмбълдор пък е пълна откачалка и не му пука за нищо, но точно затова го обичаме толкова много.
 • Джини и любовта ѝ към Хари също са нещо, което няма как да опиша с думи. Цялата Джини е нещо, което със сигурност трябва да се види.
 • Зак Ефрон и всичко свързано с него. Да, заслужаваше отделна точка
 • Всички излизания от роля в последния мюзикъл.
 • Pigfarts. Училището за магьосници… на Марс. С директор… лъв. Който… може да говори.
 • Това колко sassy, повече дори от в книгите, е Хари. 
 • Личността на Хърмаяни, която също няма как да се опише, но, повярвайте ми, трябва да се види. Особено в третия мюзикъл.
 • Ще видите Чо Чанг, Седрик и Невил по един коренно различен начин.
 • Снейп също е представен в друга светлина, не изглежда да му пука особено, но под същността му се крие много.
 • Факта, че най-накрая някой е отделил внимание на Драко и Хърмаяни. Dramione forever.
 • Ремус Лупин, Сириус Блек, Питър Петигрю дори, както и родителите на Хари. Леле.
 • Абсолютно всички връзки в мюзикъла… безценни.
 • Because it’s gonna be totally awesome!

Това бе моето A Very Potter преживяване. Признавам, закъснях много с гледането на трите мюзикъла, но по-добре късно, отколкото никога. Ако вие също все още не сте гледали това вълшебство, надявам се да съм засилила интереса ви поне малко. Надявам се също публикацията да ви е била интересна, до последно се чудих дали всъщност да я пиша, но трябваше да си излея чувствата някъде. Сега отивам да търся още клипове с cast-a, ще се видим скоро.

4 мнения за “A Very Potter Experience

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s