January Wrap Up & February TBR!

В началото на януари споделих списък с книжни цели за новата година, а сега, в края на месеца, мога да призная, че вече успях да изпълня почти всички от тях. Експериментирах, четох тогава, когато искам, четох на английски и книги с всякаква дължина. Резултатът е две-три повече от успешни седмици четене и последвали дни на тъмнина без нито една прочетена страница. Какво да се прави, разболях се, после дойде края на срока и какво ли още не, та сега мога да се похваля единствено с 5 книги. Качеството над количеството.

1. „Трескав блян“ – Джордж Р. Р. Мартин.
Не започнах месеца с най-доброто четиво, Мартин мъничко ме разочарова, но вампирската му история, въпреки че на моменти ми се струваше твърде бавна, все пак ми допадна достатъчно, че да ѝ се насладя и да я завърша. 3 от 5 звездички. /вмъквам – тази година съм решила да бъда по-критична в оценките и да не давам по 5 звезди на всяка една книга, която чета, а само на тези, които го заслужават.

2. „Сирената“ – Кийра Кас.
Кийра Кас също малко ме разочарова, очаквах повече, но „Сирената“ е перфектна за моментите когато имаш нужда от нещо разтоварващо и бързо за четене. Доста различна от поредицата „Изборът“, но чарът на Кийра все пак се усеща и тук. 3.5 от 5 звездички.

3. „Всичко, всичко“ – Никола Юн.
Страшно очарователна книжка за любовта, рисковете в живота и изборите, които правим. Повече в ревюто ми, а оценката ѝ е 4 от 5 звезди.

4. „Аркадия“ – Иън Пиърс.
Най-рисковият роман за месеца. Признавам, започвайки го нямах никаква идея какво да очаквам, не знаех почти нищо за него, но се оказа, че ми допадна и то много. Имам подробно ревю, а оценката ми е 4.5 от 5 звезди.

5. „Лавина“ – Блага Димитрова.
Завърших месеца с един български роман, който започнах доста импулсивно, но който силно ме докосна и до ден днешен стои в съзнанието ми. Роман за любовта. Роман за приятелството. Но преди всичко – роман за нас, хората. За това какво всъщност означава да си човек. 5 от 5 звезди!

Януари започнах и един сборник – „Разбойници“ от Джордж Р. Р. Мартин и много други, но именно защото е сборник си давах почивка между разказите и не съм напреднала особено. Не съм дори на половината от сборника – не, че не ми харесва, напротив, просто различните автори и разкази ми позволяват повече свобода и по-бавно приключване на книгата. Това е и една от книгите, които се надявам все пак да завърша през месец февруари. Не зная колко време за четене ще имам тогава, но дано е повече от последните седмици. Много ми се чете, набелязала съм си толкова много заглавия, дано всичко върви по план. Друга книга, която ще започна в близките дни е „Империя на бури“ от Сара Дж. Маас. Вече едва издържам, само трябва да си я купя, понеже беше изчерпана в моя град, надявам се следващия път да имам успех и да прибера едно копие. „Истории от академията за ловци на сенки“ от Касандра Клеър е второто заглавие, с което трябва да се сдобия, защото закъснявам и с нейното четене. През февруари, доколкото знам, ще излязат още много заглавия, но и аз не съм сигурна кои от тях ще успея да прочета. Дано имам време за четене, а на вас ви пожелавам същото, както и успешен месец февруари. Усмихвайте се повече и не забравяйте да отделяте време за себе си!

2 мнения за “January Wrap Up & February TBR!

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s