Top 5 Wednesday (10)

tp2.jpg

Няма нищо по-хубаво от интересна тема за top 5 wednesday, когато нямаш какво друго да публикуваш. Днес темата е топ 5 фантастични и фентъзи романа в tbr списъка ти, а както може би всички знаете, аз обожавам фентъзито и фантастиката, така че нямаше как да пропусна тази тема. Също така искам да отбележа, че нарочно не включвам никакви продължения, а единствено първи книги в поредици/отделни поредици.

5. ‘Strange the Dreamer’ – Laini Taylor.
Преди доста време прочетох трилогията на Лейни Тейлър – „Създадена от дим и кост“, и въпреки че почти не говоря за нея тук, много харесах стила на писане на авторката, както и целия свят, който е създала. Затова и съм нетърпелива да разбера дали най-новият ѝ роман ще ми допадне, резюмето му звучи доста интригуващо, затова се надявам скоро да го прочета.

4. „Властелинът на пръстените“ – Дж. Р. Р. Толкин.
Много пъти съм споменавала колко много искам да прочета тази трилогия, главно защото обожавам филмите, а и съм чела „Хобит“, който се явява предистория, но и защото няма как да си фен на този жанр без да си чел едно от най-ключовите произведения в него. Просто не е правилно.

3. „Червен изгрев“ – Пиърс Браун.
Още от превеждането на тази книга стоя и се чудя дали всъщност ще ми хареса и си заслужава покупката, защото съм чувала много противоречиви мнения за нея, но, все пак, няма как да съм сигурна докато не я започна. Определено е високо в списъка ми за четене, остава единствено да реша кога да я започна.

2. „Името на вятъра“ – Патрик Ротфус.
И за „Името на вятъра“ съм говорила много, чувала съм изумителни неща и до мен са стигали доста препоръки, но все още не съм решила да я започна. Признавам, главен виновник за това е дължината на романа и неговото продължение, но факта, че третата и последна книга все още не е излязла, също ме възпира.

17814627_10154239324112035_632997879196643505_o.jpg1. ‘A Darker Shade of Magic’ – V. E. Schwab.
Доколкото съм запозната, книгата ще излезе през месец май от издателство Емас, за което съм им страшно благодарна, защото си умирам от желание да започна тази трилогия. Преди няколко часа разбрахме и заглавието на български – „Четирите цвята на магията“, което звучи просто невероятно. Изгарям от нетърпение да видя каква ще бъде нашата корица и съм сигурна, че както тя, така и книгата, ще са съвършени!

4 мнения за “Top 5 Wednesday (10)

  1. Червен изгрев си я купих на намаленията на Сиела миналия месец и все още не съм събрала куржа да й дам шанс. Целият този хайп малко ме обезкуражава, честно казано.
    Аз също нямам търпение да излезне книгата на Виктория Шуаб, сигурна съм, че ще е невероятна ❤

    Харесвам

    • И аз още търся мотивацията да я започна, а и ме е малко страх, че очакванията ми могат да не бъдат покрити. 😀 Определено ще е невероятна, Емас обичат да ни радват с хубави книжки. ❤

      Харесвам

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s