Top 5 Wednesday (11)

t5ww

Отново сме сряда, така че, напълно неоригинално и очаквано, съм тук с поредната тема за книжна класация, която днес се обединява с още нещо супер интересно, а именно – книги, които биха били страхотни видео игри.

5. „Изборът“ – Кийра Кас.
Започвам с доста нестандартен избор, но както създателите на T5W напомниха – Симс също е видео игра, а в нея няма нищо, свързано с екшън. Затова и реших да включа не толкова очаквано заглавие – „Изборът“, която би била много забавна игра за по-малки момиченца, а защо не и за нас, тийнейджърките, които понякога обичат да мечтаят за принцове и принцеси и искат да избягат от реалността? А и в „Изборът“ също има малка доза екшън, която може да се пренесе под формата на възлагани задачи и какво ли още не. Мисля, че ще е доста забавна и разпускаща игра.

4. „Лунните хроники“ – Мариса Мейър.
Темата за героите от вълшебни приказки, които са хвърлени в доста по-модернизиран и суров свят, звучи страхотно за книга, но би била още по-интересна под формата на видео игра. Всяка от главните героини може да е ситуирана на отделно ниво, което да трябва да се достигне чрез различни мисии, а екшънът ще е гарантиран. Това би било страхотна игра и за младежите, които искат нещо по-малко кърваво от познатите им игри, но отново пълно с напрежение и трудности.

3. „Проклятието на тигъра“ – Колийн Хоук.
Не знам за вас, но за мен да издирваш изгубени амулети и всякакви други скрити неща в Индия, с помощта на тигър, който понякога се превръща в човек, звучи повече от идеално за видео игра. Може да има включена различна информация за местата, които се посещават, както и за различните видове животни и растителност в Индия, което би направило играта страхотен начин за научаване на нещо ново, освен единствено за забавление.

2. „Стъкленият трон“ – Сара Дж. Маас.
Стигнахме до по-очакван избор за видео игра – поредица, изпълнена с екшън, битки, митични същества и загадки. Няма да издавам какво би могло да се срещне в тази игра, за да не спойлна някой, който все още не е прочел всички книги, но с всяка следваща те стават все по-сложни, вълнуващи и изпълнени с кървави сражения, които са идеална концепция за създаването на видео игра.

Резултат с изображение за ready player one tumblr1. „Играч първи, приготви се“ – Ърнест Клайн.
За тези, чели книгата, изборът ми най-вероятно изобщо не е изненадващ, защото какво би било направило по-добра видео игра от книга, чийто сюжет наподобява много, а и е представен като видео игра? Именно, нищо. „Играч първи, приготви се“ за мен си е завършена видео игра, единствено трябва някой да седне и да я направи. Дори частите на книгата са представени като различни нива, което допълнително би улеснило създателите. Бих била много щастлива ако нещо подобно се случи, определено ще е интересно преживяване.

2 мнения за “Top 5 Wednesday (11)

  1. Всъщност аз не се водя нито дете, нито тинейджър за съжаление вече, но само ми дай „Изборът“ под форма на игра и в следващите няколко дни не ме търси. Със сигурност пък ако има на „Лунните хроники“, ще ме накара да прочета първо книгите или да изчета няколко спойлера преди да я започна, защото понякога просто се нуждая от игри. За „Проклятието на тигъра“ не съм сигурна колко ще ми е интересно, че книгата я заразях още преди страница 100, така че не мисля, че ще ме хване. 🙂

    Харесвам

    • Бих убила за игра по „Изборът“, колкото и обикновена да звучи, че ще бъде. 😀 „Лунните хроники“ са доста интересни веднъж успееш ли да преминеш през първата, поне при мен беше така, защото „Синдер“ трябваше да я чета два пъти, че да ме хване, но останалите са доста по-добри. 😀 И на мен „Проклятието на тигъра“ ми беше малко скучничка на моменти, но си мисля, че като видео игра може би ще изглежда по-добре.

      Харесвам

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s