„Без милост“ от Лекси Блейк

206808_b.jpgПреди двайсет години родителите на децата Лолес са жестоко убити, а домът им – опожарен. Полицията хвърля вината за трагедията върху баща им, но и четиримата знаят, че това е дело на неговите съдружници, затова се заклеват да посветят живота си на отмъщението. След тежко детство, членовете на фамилията Лолес са подготвили всяка стъпка от плана си за възмездие. Всеки един от братята трябва да проникне в компаниите на виновниците и да ги съсипе отвътре. Първата мисия е на чаровния Райли. Задачата му е да саботира огромна сделка на „Страткаст“ и да съблазни наследницата на компанията, чийто покоен баща е съучастник в убийството. Макар първоначално да е напълно отдаден на мисията си, Райли започва да се възхищава на Ели и бързо се влюбва. А когато картите падат на масата, Райли трябва да избира между отмъщението и жената, която обича.

Не чета често любовни романи, но „Без милост“ успя да ме изненада приятно, защото историята не бе съсредоточена единствено върху романтичните нотки, а съдържаше и голяма доза напрежение, екшън, дълго разработвани планове за отмъщение, както и няколко интересни обрата.

Резултат с изображение за ruthless lexi blakeВ центъра на сюжета стои семейство Лолес – братята Дрю, Райли и Бран, както и сестра им Мия. След жестокото убийство на родителите им, Лолес се концентрират върху две неща – да останат заедно и да отмъстят на всички виновници. Изпратени в различни домове за сираци и без пукната пара, нашите герои преживяват трудно детство, което бележи всеки от тях дълбоко. След като Дрю става пълнолетен, той бързо създава една от вече най-богатите компании в интернет защитата – „4Л Софтуер“ – и събира семейството си. Заедно, те подготвят сложен план за отмъщение, а останалото е историята, която сами трябва да прочетете.

Вторият по големина брат – Райли, и главният герой в тази книга, се изявяваше като чаровен джентълмен, притежаващ остър ум и умения за справяне с почти всичко. Райли, изглеждащ суров и потаен, бе с доста добро сърце, но и тъмни белези, от които човек трудно би се излекувал. Харесах това, че освен гледната точка на Райли имахме и тази на Ели Стратън, неговата цел, която ни представи различен поглед над историята. Всъщност Ели доста прилича на Райли – тя също е много красива, изключително интелигентна и способна да се справи с всяка задача, но, за разлика от него, притежаваше и лека наивност, винаги търсеше най-доброто у хората, макар това понякога да ѝ попречваше да разбере истинските им намерения, и накрая оставаше наранена. Въпреки наивността на Ели обаче, тя ми бе малко по-симпатична, в сравнение с Райли, но пък двамата се допълват перфектно.

И макар това да е любовен роман, точно любовната история ми се видя най-прибързана. Да, силните чувства на Ели и Райли многократно биваха показвани, да, те наистина изглеждат като идеалната могъща двойка, но ми се искаше началото на връзката им да бъде представено малко по малко, а не изведнъж и двамата да са влюбени един в друг. Липсваха ми моментите на осъзнаване, че те си принадлежат, защото дори не разбрах кога се случи всичко. А за останалите членове на семейство Лолес – най-много харесах Мия и Бран, най-младите от четиримата, които със сигурност бяха и най-интересни. Мия бе толкова позитивна, винаги гледаща на добрата страна на нещата и стремяща се да потушава скандалите между братята си, а пък Бран, с това негово рицарско държание към жените и страхотно чувство за хумор, направи книгата още по-добра. Дрю бе най-потаен, затова и нямам какво да кажа за него, но вероятно в някоя от следващите книги, които ще са посветени на Бран и Дрю, ще разберем повече за същността му.

Стилът на писане на Лекси Блейк е лек и увлекателен, а „Без милост“ е перфектното четиво за моментите, в които се нуждаете от нещо разтоварващо, но същевременно въвличащо ви в свят на отмъщение, опасни сделки и пари. Горещата любовна история ще стопли сърцето ви, а чарът на братята Лолес не би могъл да не ви въздейства. „Без милост“ се отличава от останалите романтични новели с напрежението, в което ще ви държи, така че я започнете през свободното си време – с нея часовете просто отлитат.

Голямо благодаря на издателство Ибис за предоставената възможност!

Източници на снимките: 1, 2-3.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s