„Тайният портал“ от Ева Фьолер

207380_b.jpgТози път задачата на Ана и Себастиано се очаква да е лесна – просто трябва да придружат един инженер в Лондон, в 1813 година. Но озовавайки се в миналото, мисията им се оказва повече от опасна: някой разрушава наред порталите на времето и единствено те двамата могат да го спрат. Представяйки се за несметно богати брат и сестра с благороден произход, Ана и Себастиано са приети в кръговете на висшата аристокрация. Така по време на грандиозни балове и разходки с карета в парка те трябва да се справят не само с напористи ухажори, но и да разкрият кой е истинският злосторник. А когато всички портали са разрушени и завръщането им в настоящето е възпрепятствано, играта наистина загрубява…

Ревю „Гондолата на времето“. Ревю „Златният мост“

В третото си и финално приключение, нашите любими герои Ана и Себастиано се озовават в Лондон, 1813 година, където ги очаква най-трудната им и животозастрашаваща мисия досега. Ана и Себастиано са принудени да се представят за брат и сестра, като не само живеят в спиращо дъха имение, но и притежават огромно богатство. Не само луксът обаче загатва за това колко важна е новата им задача, а и множеството опасности, които Ана предусеща и които ги дебнат зад всеки ъгъл. Двамата трябва да внимават много, защото цялото бъдеще е поставено на карта.

Резултат с изображение за Eva Völler zeitenzauber das verborgene torМежду Ана от първата книга и сегашната Ана има огромна разлика. Тя вече не е уплашена тийнейджърка, а се е превърнала в уверена, смела и винаги способна да измисли план млада дама, която е един от най-важните хора, отговорни за правилното протичане на задачите в миналото. Ана е запазила детската си радост и доброто си сърце, което се усеща във всяка нейна постъпка – дали би отказала да си има собствена прислужница, защото може да се справя и сама, дали би раздавала част от парите си на всички хора, работещи в имението им, за да могат да подобрят живота си, дали би заповядала прислугата да яде същите вкусни и скъпи неща, които ядат тя и Себастиано, или просто не би приела да изостави малкото кученце, което очевидно вече я приема за свой собственик, но Ана за пореден път доказа колко невероятен герой е и как винаги се стреми да помогне на другите.

Не мисля, че досега имахме възможността да опознаем истински Себастиано. В „Тайният портал“ той присъства най-често от трите книги, което ни позволи сами да си изградим представа какъв е всъщност, а не за ориентир да ни служат единствено чувствата на Ана към него. Е, те със сигурност не лъжат, защото Себастиано е мъж-мечта! Смел, отговорен, имащ не само невероятни бойни умения, но и такива с ножа, Себастиано е перфектен за професията си. Но освен това той е и мил, безумно влюбен в Ана и стремящ се да я обсипва с комплименти и романтични жестове. Радвам се, че тук успяхме да четем повече за връзката им, защото никой не бе лишен от паметта си, и да се убедим за пореден път в тяхната любов, и в това колко добре си пасват.

Разбира се, Ана и Себастиано не бяха единствените герои, които да подпомогнат протичането на мисията. Ифигения, Джордж, Джери, Фицджон, мистър Скот, мистър Стивънсън и Уилям Търнър, великият английски художник, бяха само част от героите, чиято липса би насочила романа в коренно различна посока. Нищо не би било възможно без мъдрият Хосе и тайнствената Есперанца, старите, които неведнъж спасиха героите ни от смъртна опасност. В тази книга научихме повече за това какво всъщност представляват старите, както и ни бяха разкрити част от тайните на пътуването във времето. Определено намерих отговор на някои от въпросите си, но бих излъгала, ако кажа, че не са се появили още много – например какви ли ще са следващите приключения, които, за съжаление, няма да видим. Сбогуването на Ана и Себастиано накрая бе най-тъжната част от романа, защото освен като сбогуване с 1813 година, се усети и като сбогуване с читателя. Но всичко хубаво си има край, а този на любимото ни дуо вече е тук.

„Тайният портал“ слага край на вълнуващото пътуване между времената, но не преди да разкаже за най-опасната и завладяваща мисия на нашите герои. С описания не само на красивия Лондон, но и на прекрасните чувства, които Ана и Себастиано споделят, Ева Фьолер ни изпраща на едно последно приключение, което трудно бихте забравили. Прочетете „Тайният портал“, защото той ще отговори на всичките ви въпроси и ще ви подари часове изпълнени със забава, напрежение, екшън и любов.

Огромни благодарности на издателство Ибис за възможността, която ми предоставиха!

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s