Top 5 Wednesday (15)

t5ww.jpg

Здравейте! Отново е сряда, така че е време за любимото ми Top 5 Wednesday. Днес сме на тема книги, отпреди да се включа в книжното общество, като в нея ще посоча заглавия, които съм прочела преди започването на този блог и дори да харесвам много, не говоря достатъчно за тях тук. Надявам се да ви е интересно!

5. „Всичко, което не ви казах“ – Силест Инг
Това е най-скоро прочетената книга в целия списък, но лятото на 2015 бе точно преди да създам блога. „Всичко, което не ви казах“ ме впечатли много с историята за семейството на откритата мъртва Лидия, но никога не говоря за нея. Това сякаш е една от онези книги, които прочиташ и ти въздействат по някакъв особен начин, такъв, че после дори не желаеш да ги коментираш. Не мисля, че мога да кажа нещо друго за нея, но определено я препоръчвам.

4. „Обсидиан“ – Дженифър Л. Арментраут
Помня как не само „Обсидиан“, но и поне още две книги от поредицата вече бяха излезли на български, докато аз най-накрая реша, че трябва да ги прочета. Към нея ме насочи BookTube обществото, защото по онова време, в далечната 2014 година, виждах книгата навсякъде и се чувствах много изостанала, знаейки, че я има преведена, а аз не си я купувам. Поредицата ми хареса много, можеше да мине и без последните две книги, но началото бе страшно забавно.

Свързано изображение3. „Рубиненочервено“ – Керстин Гир
„Рубиненочервено“ е може би единствената трилогия, която съм си купувала наведнъж, без да знам дали дори първата книга ще ми хареса, камо ли всичките три. Е, изгълтах книга първа за една вечер, даже не цял ден, а точно една вечер – толкова ме бе завладяла, четеше се страшно бързо и бе много забавна, така че нямаше как да я оставя. Трябва да я споменавам по-често тук.

2. „Мъртвата зона“ – Стивън Кинг
Чела съм само две книги от Стивън Кинг – „Мъртвата зона“ и „Кери“, и макар да не харесах особено втората, останах силно впечатлена от „Мъртвата зона“ и напоследък даже ми се иска да я препрочета. А аз почти никога не препрочитам книги. Препоръчвам я за първо четиво от автора, защото показва пълния му потенциал, без да бъде страшна, което я прави перфектна за всеки, който не обича страшни истории, като мен, но иска да се докосне до Стивън Кинг.

1. „Революция“ – Дженифър Донъли
Още една книга от дните преди създаването на блога, която много харесах, но почти не говоря за нея тук. Дженифър Донъли вероятно ви е позната от книгите „Сага за вода и огън“, които не съм чела, както и „Тези плитки гробове“, която обожавам, но моят първи досег с творчеството ѝ бе чрез „Революция“. Купих си книгата единствено заради корицата и факта, че около нея бе завързан ключ, а тя се оказа едно вълнуващо и завладяващо четиво, за което продължавам да си спомням с усмивка и днес.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s