„Може ли да се срещнем отново?“ от Алисън Морган

208806_b.jpgБри Какстън, собственичка на агенция за запознанства, е посветила живота си на любовта и може да се похвали с 98% успеваемост. Тя е на върха в своята кариера и очаква публикуването на първата си книга. Бри ще е щастлива и доволна дори само да види творбата си отпечатана, но връхлетялата я изневиделица семейна криза я поставя пред истинско изпитание: нуждае се от немалка сума пари. И в личния й живот цари хаос, след като гаджето й я зарязва в момент, когато тя очаква да й предложи брак. Принудена да спечели интереса на читателите, Бри сключва сделка със свой клиент, попаднал в нейните два процента неуспех. Никсън е очарователен и невъзможен за сватосване, но Бри се нуждае от гадже за пред медиите и Ник трябва да изиграе тази роля. В началото всичко започва просто като бизнес и Бри е изненадана, когато светът неочаквано се влюбва в Ник и тяхната фалшива любовна история, а стъписването й е още по-голямо, когато открива, че се наслаждава на компанията му. 

„Може ли да се срещнем отново?“ е книга, която няма да ви изненада със сюжета си, но ще ви подари часове, изпълнени със забава, романтика, захласване по очарователни персонажи и дори размишляване за това каква ли е голямата трагедия от миналото на главната героиня. Животът на собственичката на агенция за запознанства, която също така е в разгара на издаването на първата си книга, бе интересен за проследяване, а препратките към класацията за бестселъри на The New York Times и споменатите в романа книги бяха страхотно допълнение.

Резултат с изображение за can i see you again allison morganГлавното действащо лице в романа – Бри Какстън – е меко казано работохоличка, изцяло посветена на първата си книга, която носи името на романа, а способността ѝ да разгадава хората само с един поглед е скритото ѝ оръжие. Освен работата, в живота на Бри съществуват още три важни неща – най-добрият ѝ приятел Андрю, който бе страхотен персонаж, винаги позитивен и готов да помогне на Бри във всяка ситуация, баба ѝ Джо – мила жена, ценяща кучето си Мартин повече от всичко друго, както и приятелят ѝ Шон – адвокат, който обаче, както скоро разбираме, не е много сигурен как иска да продължи живота си. И със слагането на край на връзката между него и Бри обърква абсолютно всичките ѝ планове. А точно тогава пък баба ѝ научава, че може да загуби къщата си, заради неплатени данъци…

Голяма каша, нали? Нещата стават още по-объркани, когато, по случайност, Бри се озовава с фалшиво гадже, което не е кой да е, а най-капризният ѝ и свръхпривлекателен клиент Никсън Вос, чиято сегашна цел е единствено да намери момиче, с което да отиде на сватбата на братовчедка си. Сключвайки тайна сделка, Бри и Никсън се съгласяват да си помогнат един на друг, без да осъзнават колко по-заплетена би станала ситуацията, ако фалшивите им чувства се превърнат в истински. В книгата бързо се образува любовен триъгълник, даже нещо повече, когато Шон решава, че трябва да си върне Бри. Но макар двамата да притежават доста солидна история, всеки читател би забелязал колко по-щастлива изглежда Бри до Никсън.

Свързано изображениеНиксън бе потаен, криещ чувствата си и обсебен от работата си, но в същото време мил, добър, отзивчив и доста забавен. Шон, от друга страна, ми се стори по-скован, несигурен и далеч не толкова романтичен, колкото бе Никсън. Постоянното му колебание за бъдещето бе друга негативна черта, която няма как да не отбележа. Между любовните терзания на Бри обаче се прокрадва и съдбата на баба ѝ, единственият ѝ жив роднина, която много скоро може да се окаже без дом. Харесах как Бри бе готова на всичко, за да спаси стария си дом и да помогне на баба си, както и колко силна бе връзката между двете. Въпреки нея обаче, невинаги разбирах отношението на бабата на Бри към нея. Понякога ми се струваше, че кучето ѝ е по-важно, отколкото Бри, но поне в края двете успяха да се разберат и да загърбят миналото, което ги преследваше. Друга отрицателна черта на романа за мен бе постоянното мрънкане на главната героиня, както и това, че винаги имаше нужда от някой друг, вместо да бъде по-самостоятелна.

Като изключим това, „Може ли да се срещнем отново?“ е едно страхотно лятно четиво, което още със свежата си корица ще ви накара да забравите за настоящето, ще ви обсипе с романтика и чувства, задържайки интереса ви до края. Не го пропускайте ако сте любители на романтичните новели или желаете да навлезете в жанра –  „Може ли да се срещнем отново?“ е прекрасен избор за моментите, в които се нуждаете от нещо сладко, забавно и ненатоварващо.

Благодарности на издателство Ибис за предоставената възможност!

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s