August Wrap Up & September TBR!

Резултат с изображение за september tumblr

Последният пълен летен месец също излетя. Не знам за вас, но аз съм много доволна от прочетеното през август. Имах месец, изпълнен с книги от различни жанрове, с различна големина и дори на различен език (не, че знам някой друг език, освен английски, но напоследък и на него не чета много…). Вече имам и много нови любими заглавия, които бих се радвала да препрочета в бъдеще. А сега, да преминем към прочетеното през август.

1. „Името на вятъра“ – Патрик Ротфус
2. „Страхът на мъдреца“ – Патрик Ротфус
От много време се канех да прочета първите две книги от „Хрониките на кралеубиеца“, но обемът им меко казано ме плашеше, затова до последно отлагах започването им. Е, в началото на месеца най-накрая си казах, че не може да продължавам така и по-идеално време от четенето на тези книги от сегашното няма. Оказа се, че е нямало нужда да се притеснявам колко дълги са, защото ги изгълтах за отрицателно време, без дори да усетя. Горещо препоръчвам! Очаквайте отделна публикация за тях скоро. 5 от 5 звезди!

3. ‘Eliza and Her Monsters’ – Francesca Zappia
След такова голямо фентъзи имах нужда от нещо по-леко, затова се насочих, съвсем случайно, към ‘Eliza and Her Monsters’, която пък, напълно неочаквано, но заслужено се превърна в един от най-добрите съвременни романи, които съм чела тази година. По-подробно за нея разказвам в ревюто си, а оценката ѝ е 5 от 5 звезди.

4. „Скълдъгъри плезънт“ – Дерек Ланди
От години гледам книгите от поредицата „Скълдъгъри плезънт“, чудеща се дали да ги започна, но смелостта така и не ми стигаше. През август обаче, съвсем импулсивно, реших да прочета поне първата книга и останах очарована. Хареса ми доста, малко по-детска е, но съм сигурна, че в следващите книги историята става още по-добра, мрачна и по-зряла. Оценка: 4/5 звезди.

Резултат с изображение за uprooted tumblr5. „Изтръгнати от корен“ – Наоми Новик
Самостоятелен фентъзи роман със славянска митология, магия и тайни? Да, моля! Дебнех „Изтръгнати от корен“ цяла година, преди да я прочета, но чакането си заслужаваше и то напълно! Повече – в ревюто ми, оценка: 4/5 звезди.

6. ‘The Upsight of Unrequited’ – Becky Albertalli
След прочитането на ‘Simon vs. the Homo Sapiens Agenda’ миналата година, нямаше как да пропусна най-новия роман на Becky Albertalli, който също бе повече от страхотен и се нарежда високо в списъка ми с любимци. Ревю скоро, оценка: 4.5/5 звезди.

7. „Тайната история“ – Дона Тарт
Още една книга, която исках да прочета от страшно много време. Май целия ми август е пълен с такива заглавия… „Тайната история“ се описва трудно, но това е една наистина забележителна книга, която трябва да достигне до възможно най-много хора. Ревю скоро, оценка: 5/5 звезди.

Резултат с изображение за the assassin's blade tumblr8. „Острието на асасина“ – Сара Дж. Маас
„Острието на асасина“, сборникът с новели за миналото на любимата ми Селена Сардотиен, най-накрая излезе на български и аз успях да се сдобия с него. Да кажа, че обожавам това, което прочетох, ще бъде малко. Сара отново ни потапя в магията си и ни залива с безброй чувства, които няма как да избегнете. Ревю скоро, оценка: 5/5 звезди.

9. „Може ли да се срещнем отново?“ – Алисън Морган
Този роман не влизаше в плановете ми, а и самата аз не си падам много по любовните романи, освен ако не са от young adult категорията, но „Може ли да се срещнем отново?“ се оказа приятно четиво, което е напълно подходящо за топлите дни, в които търсиш нещо за разпускане. Ревю скоро, оценка: 3/5 звезди.

10. „Ще ти дам слънцето“ – Джанди Нелсън
Отново – роман, който искам да прочета от доста време, но понеже не го намирах никъде, все забравях за него. Последните дни на август обаче реших да го започна на английски и въпреки че срещнах някои трудности с четенето му, се влюбих в разказаната история. Единственото, което не харесах, бе края – стори ми се леко прибързан, но ще го преживея. Ревю скоро, оценка: 4/5 звезди.

Свързано изображениеИии вече сме септември. Тази учебна година ще е първата ми като студентка, в нов град, който, макар и да не ми е напълно непознат, все пак малко ме плаши. Но и съм толкова развълнувана! Винаги съм харесвала месец септември, приемам го като втория януари – месецът на новите неща. Определено е и месецът на новите книги! Не знам обаче колко точно време ще имам за четене през втората половина на септември, както и последвалите го месеци, но ще се опитвам да отделям време и на книгите, особено във влака към дома и обратно. И все пак, септември винаги излизат доста нови заглавия, тази година не съм особено сигурна кои са те за нашия пазар, но има предостатъчно вече излезли книги, които аз все още не съм прочела. За момента се наслаждавам на „Повелител на сенките“ от Касандра Клеър и изобщо, ама изобщо не искам да свършва, защото след това ще трябва да чакам цели две години за следващата книга… А аз обожавам тези герои и тази история. От библиотеката си взех импулсивно и „Паника“ от Лорън Оливър, но все още се чудя дали наистина да я започна в близките дни, защото „Хилядният етаж“ от Катрин Макгий също ме изкушава. Ще разберем обаче какво точно съм прочела през септември чак другия месец, а дотогава – пожелавам ви месец, изпълнен с емоции и незабравими моменти, и успех с началото на учебната година или просто с целите, които сте си поставили! До скоро!

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s