Какво гледах през август

tumblr_static_3bf5glxdmayo0ggs8csg0k8ws.jpg

Знам, че в предния такъв пост казах, че може би няма да говоря за гледаните филми и сериали всеки месец, но въпреки че през август филмите не бяха колкото тези през юли, смятам, че си заслужава да кажа по няколко думи и за тях. Да започваме!

ФИЛМИ

Everything, Everything
Както повечето фенове на книгата, аз също очаквах излизането на филма по нея с голямо нетърпение и въпреки че не успях да го гледам на кино, нищо не ме спря от това да си го изтегля и да го гледам у дома. Хареса ми, смятам, че екипът се е справил доста добре с избора на актьорски състав, но, разбира се, имаше и неща, които не ми допаднаха. Например това, че в книгата, макар и там да бе бързо, влюбването на главните герои бе по-плавно, докато във филма нещата станаха много по-бързо и поради тази причина ми бе трудно да възприема връзката им. Също така, знам, че филмите никога не са абсолютно същите като книгите, но смятам, че можеха да не пропускат някои сцени, особено тези с Карла, и да не обръщат внимание единствено на романтичната линия, защото в книгата присъстват и немалко семейни проблеми, които смятам, че трябваше да бъдат включени.

Резултат с изображение за the edge of seventeen posterThe Edge of Seventeen
Гледах трейлъра на този филм още миналата година и помня, че ми допадна, но след това забравих за съществуването му. До сега! Отдавна не бях гледала някоя комедия и определено имах нужда от нещо разтоварващо, затова и реших да си пусна ‘The Edge of Seventeen’, но в края на филма осъзнах, че той е много повече от училищна тийн комедия. А и с актьори като Hailee Steinfeld, която е в главната роля, познатия ни от „Игрите на глада“ Woody Harrelson, който направи филма още по-забавен, и Blake Jenner, познат ми от Glee, ‘The Edge of Seventeen’ нямаше как да ме разочарова. Даже доста ме впечатли.

Свързано изображениеGods of Egypt
Отдавна ми се гледаше нещо, свързано с Египет, затова реших да си изтегля ‘Gods of Egypt’ и да му дам шанс. Признавам, различаваше се от това, което мислех, че ще е, имаше доста повече комедийни сцени, отколкото драматичните, които очаквах, както и специалните ефекти на моменти ми идваха твърде много, но пък гледането на филма се оказа доста приятно и забавно. Даже ми се прииска да прочета отново „Хрониките на Кейн“, египетската поредица на Рик Риърдън. А за филма – заслужава си да го гледате дори само заради битката между Сет и Хор, още познати ни като Gerard Butler и Nikolaj Coster-Waldau, който играе Джейми Ланистър в „Игра на тронове“.

Резултат с изображение за why him movie posterWhy him?
Отново, бях в настроение за някаква комедия, а с James Franco, Zoey Deutch и Bryan Cranston събрани на едно място, нямаше как да пропусна този филм. Да, ругатните на моменти ми дойдоха твърде много, както и имаше някои по-глупави моменти, но като цяло харесах филма, бе забавен и интересен.

СЕРИАЛИ

Резултат с изображение за shadowhunters season 2 posterShadowhunters
През август приключи втори сезон на Shadowhunters и понеже неведнъж съм говорила за сериала тук, реших да изкажа накратко мнението си. Първо, май най-накрая започвам да виждам някаква химия между Джейс и Клеъри, все още сме далеч от отношенията им в книгата, но, надявам се, ще стигнем и до там. Във втори сезон се появи и Себастиан, според мен твърде рано, но какво да се прави, към чийто актьор първоначално не знаех какво чувствам, но в края се справи чудесно с ролята си. Беше зловещ, извратен и точно такъв, какъвто трябва да бъде. Само не ми хареса, че *малък спойлер* Макс остана жив, защото, колкото и студено да звучи, смъртта му в книгите е от голяма важност за характерите на Изи и Алек, загубата му е значителна и болката от нея променя всички. Знам, ужасна съм, но не виждам причина да го оставят жив, поне тази част от книгата трябваше да бъде същата. *край спойлер* Също така се надявам скоро да видим сближаване между Изи и Саймън, защото това е един от шиповете, на които много държа. И много искам да се случи. Очаквам го в трети сезон!!!

Резултат с изображение за riverdale season 1 posterRiverdale
Последните няколко дни на август, след много мислене, най-накрая реших да започна да гледам ‘Riverdale’, сериал, за който се говореше доста напоследък. И определено виждам защо. Не знам как преди няколко месеца съм решила, че това е сериал, който изобщо не би ми харесал и не си заслужава да гледам, защото веднъж започнах ли го, не можах да го оставя. Страшно пристрастяващ е, така че ако тепърва ще го гледате – отделете си няколко дни, държи те на ръба, актьорите са уникални, а историята, с характерите на героите, всички посоки, в които поема и дълбочината ѝ, е нещо, което си заслужава да гледате, ако все още не сте. Не знам как ще дочакам започването на втори сезон, имам нужда от следващите епизоди още сега.

Mr. Robot
Миналия месец отново ви говорих за този сериал, но през август изгледах целия му втори сезон. И останах без думи. Мислех, че първи сезон е бил добър, но втори бе на доста по-високо ниво. Появиха се нови герои, които насочиха сюжета в съвсем различна посока, атмосферата стана по-тежка, имаше убийства, побоища, тайни и толкова много обрати, че през цялото време, а и все още, се чудех какво всъщност се случва. Ако някога сте се замисляли дали да започнете сериала – направете го, защото определено няма да съжалявате.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s