It’s Finally Fall Book Tag

tumblr_static_tumblr_static_4f66vp068qkgowk0kwg0so8k8_640.jpg

Учудващо, но не съм правила книжен таг от доста време, затова реших, че е време да разнообразя. Есента е най-най-любимият ми сезон, всяка година правя по някой нов таг, свързан с нея, затова и надали има по-добър начин да я приветствам от този. Видях тага в канала на Regan, а аз от своя страна тагвам Кая, МелиКриси от ‘Sarcastic Dreamer’ и Криси от ‘Diagnosis: Abroad’! Надявам се тагът да ви хареса!

1. През есента въздухът е чист и ясен: назовете книга с ярка обстановка.
Обстановката в „Четирите цвята на магията“ бе доста ярка, определено успях да си представя всеки от различните Лондон-и и по този начин максимално да се насладя на историята!

2. Природата е красива, но и умираща: назовете книга, която е красиво написана, но съдържа тежка тема като загуба или скръб.
В момента чета „Кажи на вълците, че съм си у дома“, в която се разказва за загубата на вуйчото на едно момиче от тежката болест СПИН. Все още съм в началото на книгата, но красивият стил на писане се забелязва още от първите страници, тъгата по загубата на Фин – също. Сигурна съм, че книгата ще става все по-добра, но дори сега е невероятна.

3. През есента училището се завръща: назовете нехудожествена книга, която ви е научила на нещо ново.
Почти не чета нехудожествена литература, затова ми е трудно да отговоря на този въпрос, но „Кради като артист“ от Остин Клиън ми припомни много неща, които бях забравила и ме научи на някои, за които дори не смеех да помисля.

4. За да ни е уютно, е хубаво да прекарваме време с близките си: назовете книжно семейство/група приятели, от които бихте искали да сте част.
Много бих искала да съм част от групичката приятели на Neil от ‘The Foxhole Court’, защото всички са адски забавни, личи си колко държат един на друг и винаги биха ти помогнали.

5. Цветните листа се трупат по земята: покажете купчина книги, чиито гръбчета са с есенни цветове.
В момента нямам възможност да снимам купчина с книги, затова ще сложа някои от най-любимите си корици с есенни цветове.

6. Есента е перфектна за разказване на истории до огнището: назовете книга, в която някой разказва история.
В „Името на вятъра“, главният герой Квоте разказва историята на своя живот, а това е история, която не бива да се пропуска.

7. Нощите стават все по-тъмни: назовете мрачно, зловещо четиво.
„Къщата на езерното дъно“ от Джош Малерман и „Океанът в края на пътя“ от Нийл Геймън са две зловещи, мрачни кратки книги, които са перфектни за това време от годината.

8. Дните стават все по-студени: назовете кратко, затрогващо четиво, което може да затопли нечий студен, дъждовен ден.
‘Eliza and Her Monsters’ от Francesca Zappia е перфектна не само за лятото, но и за всеки сезон, защото е толкова очарователна и прекрасна, че моментално ще стопли сърцето на всеки читател!

Резултат с изображение за harry potter autumn9. Есента се завръща всяка година: назовете старо любимо четиво, което желаете да препрочетете.
„Хари Потър“!!! От много време искам да препрочета книгите и понеже ги четох за пръв път през декември, може би тази година най-накрая ще го направя. Надявам се. Есента и дните около Коледа са перфектни за „Хари Потър“, както и всеки друг ден, така че четенето му по това време ще е още по-магическо.

10. Есента е перфектна за нощи, прекарани в четене: назовете любимите си уютни „аксесоари“ за четене.
Четенето през есента не е същото ако не си завит с топло одеяло, а до теб има чаша гореща, ароматна напитка, както и ако не носиш удобни, меки и очарователни чорапи. Това за мен е и определението за есен.

2 мнения за “It’s Finally Fall Book Tag

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s