September Wrap Up & October TBR!

Резултат с изображение за october tumblr

Читателският ми месец септември започна доста добре, като шест от общо осемте книги прочетох през първата му половина. След като обаче се настаних в студентското общежитие и започнах тази нова фаза от моя живот, нещата се промениха. За останалите 15 дни прочетох само две книги, едната от които бе пълна с илюстрации и я завърших за час. Не съм се отчаяла обаче, знаех, че четенето в университета няма да е същото като това вкъщи, така че да пристъпим към книжните попадения за месец септември:

1. „Повелител на сенките“ – Касандра Клеър
Тази книга разби сърцето ми на хиляди парченца, но няма как да съм по-щастлива, че най-накрая я прочетох. Касандра Клеър пише вълшебно, всичките ѝ истории са толкова истински и невероятни, а „Повелител на сенките“ дори повече от останалите. Едно от най-най-най-добрите четива за 2017 година, определено! Много по-подробно ревю тук, оценка: 1000 от 5 звезди.

2. „Детски и домашни приказки“ – Братя Грим
Започнах този сборник още юни месец, но през септември най-накрая го завърших. Това е една страхотна книга, която би се вписала перфектно в колекцията на всеки книголюбител. За някои от приказките бях чувала, други познавах отлично, трети срещнах за пръв път, не всички ми харесаха, но имаше и такива, които усетих много близки до себе си и които ме разчувстваха дълбоко. Определено ще пазя това издание и ще посягам към приказките в него в дните, в които имам нужда от малко вълшебство. Оценка: 3.5/5 звезди.

Свързано изображение3. „Паника“ – Лорън Оливър
Нямах намерение да чета тази книга, но когато я видях в регионалната библиотека, а и защото не ми се излизаше без нито едно заглавие, реших все пак да я взема и да ѝ дам шанс. Не останах кой знае колко впечатлена, историята не бе нещо невероятно, но пък бе достатъчна за оползотворяване на времето, а това какви ще са следващите предизвикателства задържа интереса ми. Ревю скоро, оценка: 3/5 звезди.

4. ‘The Foxhole Court’ – Nora Sakavic
5. ‘The Raven King’ – Nora Sakavic
6. ‘The King’s Men’ – Nora Sakavic
Някъде прочетох, че тази трилогия е перфектна за почитателите на ‘The Raven Cycle’, а понеже аз обожавам гарвановите момчета и Блу, реших, че трябва да се запозная и с участниците в ‘The Foxhole Court’. Трилогията е доста различна от останалите на пазара, разказва за измислен спорт – Exy, който е смесица от лакрос и хокей, и неговите играчи, начело с Neil, чийто баща пък е известен убиец. От когото той се крие. И трите книги бяха много интересни, всяка все повече от предишната, и определено не съжалявам, че ги прочетох. Даже героите вече ми липсват… Оценка на първата: 4/5 звезди, оценки на втора и трета: 4.5/5 звезди.

7. „Кради като артист“ – Остин Клиън
Обожавам мотивиращи интересни и изпълнени с различни графики и изображения книги, а „Кради като артист“ е точно такава! На всичкото отгоре и ти припомня всякакви неща, които много от творците понякога забравят, както и дава доста съвети за по-творчески и организиран живот. Обожавам я. Подробно ревю тук, оценка: 4/5 звезди.

8. „Кажи на вълците, че съм си у дома“ – Карол Рифка Брънт
Приключих месеца с една страшно красиво написана книга, която е пълна с чувства, болка, любов и приятелство. Започнах я заради корицата ѝ, която веднага улавя погледа, но бързо се влюбих в историята и съдържанието ѝ. И понеже така и не успях да ѝ напиша ревю, съм ви подготвила публикация с цитати, която очаквайте скоро. Оценката ми пък е 4.5 от 5 зведи.

Свързано изображениеВече казах, че напоследък четенето е на по-заден план в живота ми, но това не означава, че няма да бъда максимално позитивна и да не се надявам, че през октомври ще успея да прочета всички страхотни нови книги, които предстои да излязат! Или вече са излезли. Сред тях са „Среднощният диамант“ от Ришел Мийд, книга втора от трилогията „Бляскавият двор“, „Камъните падат, всички умират“ от Линдзи Рибар, която чакам още от лятото, днес научих също, че Егмонт смятат да издадат новата книга на Е. Локхарт – ‘Genuine Fraud’, за която също нямам никакво търпение и силно се надявам наистина да излезе през октомври, пък ще видим кога ще имам време за нея, и, разбира се, няма как да не спомена ‘Tower of Dawn’ от Сара Дж. Маас, новелата, посветена на Каол, която дори не знам дали е включена в плановете на Егмонт за този октомври, но стискам палци да е. Май пропускам още доста книги, които предстои да излязат, но с всички лекции ще е цяло чудо ако успея да прочета дори тези. И така, пожелавам ви успешен октомври, наслаждавайте се на есента докато я има, че май зимата тази година ще подрани, стойте на топло, пийте чай, намерете си зловеща книга за четене и бъдете щастливи. До скоро!

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s