‘The Upside of Unrequited’ by Becky Albertalli

Резултат с изображение за the upside of unrequitedСедемнадесетгодишната Molly Peskin-Suso знае всичко за несподелената любов – изживяла я е двадесет и шест пъти, но винаги тайно. Защото колкото и пъти близначката ѝ Cassie да ѝ казва да рискува, Molly не може да си представи да бъде отхвърлена. Затова внимава. Дебелите момичета винаги трябва да внимават. Но тогава Cassie се запознава с ново сладко момиче и за пръв път започва да се влюбва, а Molly остава сама. За щастие, новата приятелка на Cassie се движи с очарователно хипстърско момче. Will е забавен, флиртуващ и перфектен за харесване. И ако Molly го спечели, ще получи не само първата си целувка, но и близначката си обратно. Има само един проблем – колегата на Molly, Reid. Той е свенлив фен на Толкин и няма никакъв шанс Molly да си падне по него. Или пък има?

Ревю ‘Simon vs. the Homo Sapiens Agenda’

Becky Albertalli официално се превърна в мой любим автор. След прочитането на ‘Simon vs. the Homo Sapiens Agenda’, която толкова много обичам, нямаше как да не пожелая да се докосна до всяка следваща книга на Becky. ‘The Upside of Unrequited’ бе също толкова очарователна, колкото ‘Simon vs.’, героите в нея бяха страшно истински, с характери, в които да се припознаеш и чувства, които всеки тийнейджър е изпитал или му предстои да изпита.

Обожавам разнообразието, което Becky Albertalli вкарва в книгите си. Molly и Cassie, разнояйчни близначки, имат две майки и братче, с шестнайсет години по-малко от тях. Cassie харесва момичета, Molly – момчета, но това не е единственото, в което се различават. И макар че са близначки, характерите на двете са пълни противоположности – Cassie е дръзка, самоуверена, няма нищо против купоните и не се страхува да вземе номера на момичето, с което току що се е запознала и което намира за сладко, докато Molly е по-внимателна, стеснителна, обича да се занимава с най-различни украси и печене на десерти, и може би никога не би заговорила сама някоя момче. Въпреки тези разлики обаче, Cassie и Molly работят най-добре заедно, допълвайки се една друга.

Второстепенните герои също са страхотни – Mina, приятелката на Cassie, бе толкова мила и добра, винаги готова да помогне на другите; Olivia, най-добрата приятелка на близначките, бе страшно артистична, а другата им най-добра приятелка, братовчедка им Abby, която ни е позната още от ‘Simon vs’. и покрай която получихме няколко сцени със самия Simon, защото един хубав кросоувър никога не е излишен, също единствено подкрепяше Molly и винаги бе готова да я изслуша. Will, с който Mina и Cassie се опитаха да съберат Molly, бе друг интересен персонаж – първоначално го мислех за обикновен флиртаджия, но се оказа чувствително момче, което много държи на приятелите си. И за финал – Reid, неловкия, очарователен Reid, който преобърна света на Molly и спечели сърцата на читателите. Или поне моето. Не знам дали го харесвам толкова заради любовта му към Толкин и „Игра на тронове“, или защото е мил, добросърдечен, учтив и страшно забавен, но Reid бе перфектен за Molly. И всяка тяхна сцена ме караше да умирам от щастие.

Всичко в ‘The Upside of Unrequited’ е толкова истинско. Книгата е написана така, че всеки, който я започне, да се припознае в част от нея, без да се чувства неразбран и отхвърлен. Имаме описани чувствата на Molly за това, че за седемнайсет години все още не е целувала момче, емоциите на Cassie покрай първата истинска и значима връзка, както и как понякога любовта може да те отдалечи от приятелите и семейството ти. Но, съвет от мен и книгата, никога не позволявайте на това да е за дълго. Имаме притесненията на Molly за начина, по който изглежда, съмненията ѝ, че никое момче не би я намерило за красива, които, за съжаление, повечето от нас изпитват в даден момент. Имаме описана зараждаща се любов, трудности, през които приятелствата преминават, както и такива, свързани с отношенията между сестри след порастването. Какво е семейството ти да те подкрепя напълно, но някои членове от него все пак да те коментират и да се опитват да те променят, както и как да се справи човек с това.

‘The Upside of Unrequited’ е като малък наръчник за живота, който обаче, вместо да те ръководи, ти показва, че накрая нещата винаги се оправят, само трябва да бъдем търпеливи. Показва, че да си тийнейджър е трудно, но и толкова прекрасно, че нещата невинаги са лесни и безболезнени, но напълно си заслужават. И най-вече – показва магията на порастването, магията на осъзнаването, че не всичко винаги ще бъде същото, но в това няма нищо лошо. Обичам тази книга, обичам колко очарователна, прочувствена, забавна и съвършена е. И съм сигурна, че вие също ще я заобичате.

“I think every relationship is actually a million relationships.”

Източници на снимките: 1, 2, 3.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s