Book Series I Won’t Finish #1

tumblr_neuc63qrwU1trmh0fo1_540

Казвам си, че ще напиша тази публикация от страшно много време, но ето, че най-накрая ѝ дойде времето. Много BookTube-ри са правили подобни видеа, показващи книжните поредици, към които вече нямат интерес или чиито първи книги не са харесали достатъчно и не смятат да продължават с останалите, и понеже осъзнах, че аз също имам доста такива поредици, реших да направя рубрика, посветена на тях. Искам да добавя също, че това, че аз не съм харесала определена книга или поредица не означава, че имам нещо против хората, които я харесват, както и далеч не се опитвам да обидя никого от вас. Това е моето лично мнение и много ще се радвам да разбера и вашето.

Резултат с изображение за подмененаТрилогията „Трил“ – Аманда Хокинг
Купих си първата книга от трилогията „Трил“ – „Подменена“, без много мислене, буквално видях корицата ѝ, реших, че изглежда интересна, и си я взех. И макар когато я прочетох да не съжалих на секундата, че съм си я купила, още тогава осъзнах, че съм можела да мина и без тази покупка, защото книгата не бе нищо особено. Никога не съм проявявала интерес към останалите две книги, няма и да проявя, затова без никакви угризения я поставям в този списък.

Резултат с изображение за полулошТрилогията „Полулош“ – Сали Грийн
За тази трилогия ми е най-гузно, че не мисля да я продължавам, въпреки че ми остава единствено третата и последна книга, защото това лято срещнах Сали Грийн по време на „Варна Лит“ и дори имам автограф от нея. Тя самата бе страхотен човек, много позитивна и забавна, но, за съжаление, нямам намерение да чета третата книга, защото историята на Натан така и не ми стана достатъчно интересна. Към всички фенове – не ме бичувайте, моля ви.

Резултат с изображение за максимум райдПоредицата „Максимум Райд“ – Джеймс Патерсън
Не знам дори дали тази поредица има толкова много фенове, но, ако трябва да съм напълно откровена, първата книга – „Ангелският експеримент“, бе най-глупавата книга, която съм чела през целия си живот. Това е и книгата, която изобщо, ама изобщо не харесвам, затова и няма никакъв шанс да прочета която и да било от следващите в поредицата. Даже след нея не искам да попадам на никакви книги от Джеймс Патерсън, въпреки че уж романите му за възрастни не били чак толкова трагични…

Резултат с изображение за петата вълнаТрилогията „Петата вълна“ – Рик Янси
Когато Егмонт обявиха, че ще издават „Петата вълна“, бях силно развълнувана за нея, въпреки че едва знаех за какво се разказва. Е, купих си я още на деня на излизането ѝ, започнах я… и ми отне твърде много време да я прочета. И твърде много усилия да разбера кой изобщо разказва историята и да запомня всички подробности и персонажи. Не ми хареса, известно време имах някакво намерение да чета и втората, но вече отдавна съм се отказала от нея.

Резултат с изображение за веровещица 4Поредицата „Вещерия“ – Сюзан Денърд
Може би е леко рано да отписвам тази поредица, защото е най-скоро излязлата от всички в този списък, но големите ми очаквания за книга първа – „Веровещица“, не се оправдаха, а интересът ми към останалите леко изчезна. В момента нямам нито времето, нито желанието да чета книги, за които дори не съм развълнувана, затова вероятно няма да започна втората скоро, ако въобще някога я. Е, аз така мислех и за „Лунните хроники“, а след това прочетох всичките, но все пак. За момента книгите на Сюзан Денърд не намират място в списъка ми с бъдещи четива.

2 мнения за “Book Series I Won’t Finish #1

  1. И на мен „Веровещица“ нещо не ме впечатли, може би защото моите очаквания малко високи от това, което бях чела като мнения. Колкото до Джеймс Патерсън мистериите са му наистина добри, просто им дай шанс. „Полу-лош“ пък ми е в списъка за четене на мен и се надявам да ми е интересно 🙂

    Харесвам

    • И моите очаквания бяха доста високи и далеч не се оправдаха… Може да захвана някой негов друг роман, а за „Полулош“ се надявам да ти хареса повече, отколкото на мен. 😀

      Харесвам

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s