October Wrap Up & November TBR!

Свързано изображение

Няма да лъжа – доста съм изненадана, че успях да прочета цели четири книги този месец! Очаквах през октомври да нямам никакво време, а и желание за книги, но, въпреки че половината от тях наистина са кратички, четох единствено по влаковете и едва в края на месеца излязох от reading slump-а, в който бях (и все още не съм сигурна дали съм го напуснала изцяло), се радвам, че имах възможността да посетя всички тези светове.

1. „Среднощният диамант“ – Ришел Мийд
Голяма почитателка съм на Ришел Мийд още от „Академия за вампири“, през „Кръвни връзки“, та чак до „Бляскавият двор“. Затова и нямаше как да пропусна продължението – „Среднощният диамант“, което е още по-богато откъм екшън, изненадващи моменти и страхотни персонажи. Ревю, оценка: 4/5 звезди.

2. „Истинска измама“ – Е. Локхарт
След прочитането на „Ние, лъжците“ преди две години, си мечтаех за друга книга от Е. Локхарт, която също да ме погълне, да ме изненада многократно и накрая да ме остави без думи. Е, „Истинска измама“ не надмина „Ние, лъжците“, но определено не е за изпускане – историята е различна, интересна и пълна с тайни. Ревю, оценка: 4/5 звезди.

3. „Повелително от Лагера на нечистокръвните“ – Рик Риърдън
Есента няма да е същата ако не прочета поне една книга на Рик Риърдън. И макар че третата от поредицата за Магнус Чейс вече излезе на английски, ние все още не знаем кога ще я видим преведена, но затова пък получихме „Повелително от Лагера на нечистокръвните“. Не смятам да пиша ревю на книгата, защото е миниатюрна, чете се точно на един дъх, страшно забавна е, има много интересни илюстрации и какви ли не нови истории. Не че съм очаквала нещо друго от Рик Риърдън, както винаги харесвам всичко, което той пише. Оценка: 4/5 звезди.

4. „Хилядният етаж“ – Катрин Макгий
Мечтаех за тази книга още откакто излезе на английски миналата година, но през октомври най-накрая успях да я прочета. И изобщо не останах разочарована! Действието вървеше доста бързо, историята бе многопластова и сложна, като това е и книгата, заради която за пръв път от месеци не исках да спирам да чета. Страхотна! Ревю скоро, оценка: 4/5 звезди.

Свързано изображениеВече мина повече от месец, откакто започна първия семестър в университета, като всяка следваща седмица става все по-натоварена, с повече и по-сложен материал за учене от предходната. Аз обаче продължавам да съм позитивно настроена към книжните си цели, мечтаеща да намеря време извън пътуването по влаковете, за да чета, така че силно се надявам да довърша ‘There’s Someone Inside Your House’ от Стефани Пъркинс, която започнах в навечерието на Хелоуин, с надеждата да я прочета за един ден, но все още съм до никъде, също така да прочета новоизлязлата „Розата и камата“ от Рене Ахдие, „Момичето, което изпи луната“ от Кели Барнхил, която бе една прекрасна изненада, „Камъните падат, всички умират“ от Линдзи Рибар и каквото там още излезе през ноември, което си харесам. Вече изобщо не знам кои книги предстоят да излязат на пазара, така че ми е все по-трудно да пиша tbr-и. Нека не губим надежда обаче, все някак ще се справя. А на вас ви пожелавам невероятен месец ноември, дано не е убийствено студен, а единствено есенно красив и пълен с хубави книжки!

2 мнения за “October Wrap Up & November TBR!

  1. С това малко описание за „Хилядният етаж“ ме накара още повече да искам да я прочета. Само да я намеря и я взимам. Искам нещо различно и без това, че в момента съм на „Реликвите на смъртните“ маратон, но ми трябва нещо, което да ме разсейва от света. Не се оплаквам хич, ама Клеъри понякога ми идва в повече :дд

    Харесвам

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s