November Wrap Up & December TBR!

Резултат с изображение за december tumblr

Не мога да повярвам, че вече сме декември! Годината мина толкова бързо, случиха се толкова много неща, повечето без дори да имам време да ги осъзная. Но, за това по-късно, днес съм тук с равносметката си за месец ноември, който се оказа по-продуктивен от очакваното!

1. „Момичето, което изпи луната“ – Кели Барнхил
Този месец прочетох доста повече детски книжки, отколкото чета обикновено, но изобщо не се оплаквам, даже напротив – „Момичето, което изпи луната“ бе една страшно очарователна и приказна история, която много се радвам, че успях да прочета! Ревю, оценка: 4/5 звезди.

2. „Камъните падат, всички умират“ – Линдзи Рибар
Интересна книжка с още по-интересно заглавие! Историята на Линдзи Рибар бе по-различна от това, което очаквах, но определено не в лош смисъл – искрено се забавлявах докато четях за приключенията на Аспън Куик и дори ми се иска да имаше продължение. Ревю, оценка: 4/5 звезди.

3. ‘There’s Someone Inside Your House’ – Stephanie Perkins
Признавам, тази книжка мъничко ме разочарова, защото въпреки че се води хорър история, а аз по принцип избягвам този жанр и не обичам да се плаша, съдържанието ѝ ми напомняше повече на някаква пародия и може би повече от половината „страшни моменти“ в книгата ми се сториха смешни, а не смразяващи кръвта. Все пак, хареса ми, главно заради романтичната история, която Стефани Пъркинс е включила и слава богу, защото спаси цялата книга, но и беше забавна за четене. Страшна – определено не! Подробно ревю скоро, оценка: 3.5/5 звезди.

4. „Отвъдземя“ – Тахере Мафи
А това е втората детска книжка, до която се добрах през месец ноември. Обожавам Тахере Мафи още от трилогията ѝ „Разбий ме“, а „Отвъдземя“, въпреки че е насочена към младите читатели, не ѝ отстъпва по нищо! Главната героиня бе страхотна и много остроумна, а приключенията ѝ – вълнуващи и забавни. Ревю, оценка: 4/5 звезди.

5. „Рандеву в „Кафе дьо Флор“ – Каролине Бернард
Изобщо, ама изобщо не очаквах да харесам толкова много „Рандеву в „Кафе дьо Флор“, особено след като дори не бях чувала за книгата, преди да отворя пощенския плик. Корицата и заглавието ѝ обещават една романтична и лека история, но към края си тя е много, много повече от това! Тази книга ме разчувства силно, сцените по време на Втората световна война бяха трогващи и емоционални, така че нямаше как да не ме докоснат. Ревю, оценка: 4.5/5 Звезди.

6. „P.S. Все още те обичам“ – Джени Хан
Колебаех се дали да включа „P.S. Все още те обичам“ в декемврийската равносметка, защото реално погледнато я завърших вчера, на първи декември, макар да я бях започнала още преди седмица, но все пак реших да я впиша тук, защото, надявам се, в края на декември ще имам достатъчно книги за обсъждане. Та, харесах втората част от трилогията на Джени Хан дори повече от първата, затова и ѝ дадох цели 5 звезди, така че наистина нямам от какво да се оплача. Супер сладурска история, пълна с романтика, забавни сцени и вкусни сладкиши (усещах ги през страниците, честно). Ревю – скоро.

Свързано изображениеЗа декември съм планувала да прочета много книги, но до къде точно ще стигна с плановете си – нямам представа. Сесията наближава, стресът покрай нея вече е тук, но пък многото учене досега така и не успя да ме спре от това да чета, въпреки по-малкото прочетени книги. А и през декември е коледната ваканция, най-любимото ми време от годината, защото обожавам тези празници и не бих пропуснала да се сгуша с топъл чай, одеяло и книга. Та, за книгите – почти прочетох „Двор от крила и разруха“ от Сара Дж. Маас, остават ми по-малко от 200 страници, които мисля да довърша в следващите дни, а след нея започвам или „Говори“ от Лори Халсе Андерсен, или „Корабът на мъртвите“, третата книга от трилогията за Магнус Чейс на Рик Риърдън. Издателство Емас пък ни изненадаха приятно с новината за излизането на втората част на „Ясновидците“ – „Леговище на сънища“ от Либа Брей, която очаквам още от преди две Коледи, така че ще се оглеждам за нея, както и за „Благословени“ от Цветелина Владимирова, още една финална книга, която страшно много се надявам да прочета възможно най-скоро. И последно, наистина – „Сребърната маска“ от Каси Клеър и Холи Блек също излиза този месец, изобщо, все хубави и желани от мен книги, за които да се чудиш кога и коя първа да започнеш. Дори няма да споменавам как сред всички тези заглавия още тая надежда, че ще се добера и до някое с коледна тематика, но – ще видим. Молете се за мен и читателските ми планове. Мъчно ми е също, че тази година няма да участвам в Блогмас, защото миналата година ми бе страшно забавно, но нямам никакво време. Ще се оглеждам за постовете на всички останали обаче, които няма как да не ме заредят още повече с коледно настроение. Весел и празничен (и снежен, че мен снега все ме пропуска) декември ви пожелавам, до скоро!

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s