December Wrap Up

Резултат с изображение за january tumblr

Януари е, януари е! Честита нова година! Първият месец от годината, свежото ново начало, рожденият ми ден, изпитната сесия… все прекрасни неща! Още не мога да възприема факта, че 2017. се изниза толкова бързо, но като знам колко нови неща ми се случиха през нея, колко промени претърпя живота ми, не се учудвам, че времето лети. Декември, а и цялата 2017., бе доста добър откъм книги за мен, за което съм много щастлива, защото все пак е последният месец. В публикацията си с най-добрите книги за 2017. споменах малко за това как съм изпълнила значителна част от зададените си в началото на годината книжни цели, но реших тук да спомена точно кои са те.

Та, през 2017. четох единствено тогава, когато ми се четеше, четох книги от различни жанрове, доста повече български романи, някои български класики дори, книги на английски, даже започнах да давам по-обмислени оценки на книгите в goodreads, а не просто по пет звезди на всяко второ заглавие. Единственото, което не успях да изпълня, бе това да не се страхувам да препрочитам книги, когато ми се чете нещо познато, както и да се чувствам свободна да не довършвам книгите, които не ми харесват достатъчно, защото имаше и такива случаи. Тези две цели поемат и към 2018., защото си имам цяла купчина с вече прочетени книги, в които бих искала да се впусна отново. Дали ще стане това – ще видим, но човек винаги може да се надява.

И последно – пожелавам си 2018. да бъде също толкова спокойна откъм книги, да се наслаждавам на всяка прочетена страница, а не да бързам и да чета просто, защото трябва, но заради това и отново ще бъда с goodreads книжно предизвикателство от една книга. Ако се чувствате изгубени, желаете малко повече книжно спокойствие или просто не харесвате предизвикателства – съветвам ви да направите същото. А сега най-накрая е време и за книгите, с които завърших 2017. – прочетеното през декември:

1. „Двор от крила и разруха“ – Сара Дж. Маас
Започнах месеца ударно с завършването на „Двор от крила и разруха“, която просто обожавам. Но няма как иначе, това все пак е Сара Дж. Маас, книгите ѝ са магия, а тя е един от най-любимите ми автори, затова дори не трябва да ви изненадва, че дадох на книгата 5 от 5 звезди. Подробно ревю – тук.

Резултат с изображение за cosy tumblr2. „Говори“ – Лори Халсе Андерсен
Продължаваме с първата книга, която прочетох от началото до края през месец декември, а именно романа „Говори“. Това е един наистина важен роман, съдържащ в себе си тема, за която рядко се пишат книги, но която е реална част от живота на хората и трябва да ѝ бъде обърнато внимание. Оценка: 3.5/5 звезди, ревю.

3. „Корабът на мъртвите“ – Рик Риърдън
Не мога да повярвам колко бързо дойде краят на скандинавската трилогия на Рик Риърдън. Магнус Чейс и приятелите му ще ми липсват страшно много, но поне краят бе всичко, което исках и дори повече. Оценка: 5/5, ревю.

4. „Благословени“ – Цветелина Владимирова
Поредният край на трилогия, който прочетох през декември. Вече достатъчно много говорих колко ще ми липсват този свят и тези герои, както и каква съвършена книга е създала Цвети Владимирова. Радвам се, че има толкова добри български фентъзи романи. Оценка: 5/5 звезди, ревю.

5. „Целувка в Ню Йорк“ – Катрин Райдър
„Целувка в Ню Йорк“ е единственото коледно заглавие, което прочетох. Имах намерение празничните книги да са повече, но така и не се реших да започна някоя друга тематична книга, било то защото ми се гледаха филми, четеше ми се друго или просто никое заглавие не привлече вниманието ми. Тази книга обаче бе страшно очарователна, забавна, перфектна за разтоварване и допълнителен коледен дух. Оценка: 4/5 звезди.

6. „Червеното пиано“ – Джош Малерман
Джош Малерман вече със сигурност е сред любимите ми автори. Ако си търсите книга, изпълнена с напрежение и оригинална сюжетна линия, непременно си вземете някоя негова. „Червеното пиано“ е идеален пример, със сигурност ще ви завладее, очарова и на места дори изплаши. Страхотна книга. Оценка: 4/5 звезди, ревю.

Резултат с изображение за winter reading tumblrЗа януари не съм предвидила списък с книги за четене, защото ще съм в първата си сесия, имам изпити и ще е доста по-разумно да се посветя на ученето за тях, вместо на книгите. Не казвам, че няма да чета, защото се познавам и най-малкото ще си взема няколко книжки за убиване на времето във влака, но и се надявам след края на сесията да имам малко време за почивка и четене. Може обаче да посветя отделна публикация на някои от заглавията, до които искам да се докосна през новата година, така че ще видим. Пожелавам ви успешна нова година, незабравим януари и много усмивки. До скоро!

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s