Top 5 Wednesday (18)

tp2

Не, не съм забравила за тази поредица, просто или не можех да си харесам някоя тема достатъчно, или ме домързяваше и изпусках деня, в който трябва да я публикувам, затова и отдавна не е имало подобна публикация. За днешната тема обаче намерих малко мотивация и време, а тя е – книги, които съм искала да прочета през 2017, но не съм успяла и сега са оставени за настоящата 2018. Мислех да пиша цял пост, посветен на заглавията, които искам да прочета през 2018, но се отказах, защото вероятно няма да следвам собствените си планове, а днешната тема е малък компромис. Вие кои книги искахте, но не успяхте да прочетете през миналата година и сте оставили за тази?

5. „Каравал“ – Стефани Гарбър
Почти съм сигурна, че дори съм споменавала в няколко публикации с планове кои книги искам да прочета през месеца, че имам намерение да прочета „Каравал“, както и някои от останалите книги в този списък, но така и не стигнах до нея. Не я започнах дори! Хвърлила съм ѝ око обаче откакто всички американски буктюбъри пощуряха по издаването ѝ, така че дано 2018. е годината, в която я прочета.

4. „Игра на омраза“ – Сали Торн
При първоначалното излизане на книгата си мислех, че това е заглавие, което не искам да чета, защото си бях наумила, че няма да ми хареса, не е мой тип и какво ли още не, защото романтичните романи не са ми най-любимия жанр, но страшно много хора ми казаха, че книгата е страхотна, затова вече и аз искам да я прочета. Кога ще стане това обаче… не мога да кажа. Дано е скоро.

Свързано изображение3. ‘When Dimple Met Rishi’ – Sandhya Menon
Отново книга, за която буктюбърите не спряха да говорят през изминалата година. Много обичам да чета очарователни съвременни романи, особено през лятото, така че неведнъж се чудих дали да я започна, но все се отказвах, защо – не ме питайте, не знам. Може би през следващите няколко студени месеца също няма да се появи правилен момент за прочитането ѝ, но се надявам до края на лятото да съм я започнала.

2. „Славея“ – Кристин Хана
Още една книга, която, главно защото корицата ме подведе, си мислех, че не е за мен, но може би греша. При първоначалното ѝ излизане на български не знаех коя е тази книга, но след това срещнах оригиналното ѝ заглавие и веднага се сетих как много пъти съм я срещала в goodreads и из книжните канали, поинтересувах се за какво се разказва и изведнъж съмненията ми започнаха да изчезват. Сега много искам да прочета книгата, но май още чакам правилния момент за започването ѝ.

1. „Бьорнстад“ – Фредрик Бакман
И стигнахме до заглавието, което си казвах, че ще започна през повечето от последните месеци. По едно време, главно защото всички говореха за Фредрик Бакман, колко изумителни са романите му и как всеки трябва да ги прочете, аз не исках и да чувам за книгите на този автор, защото не обичам да ми казват какво да правя и много често страня от нашумелите книги (макар че друг път се отправям веднага към тях, не разбирам собствената си логика), но „Бьорнстад“, по незнайна причина, ми изглежда по-различна от останалите и ми звучи като роман, който бих харесала и то много. Определено е високо в списъка ми с книги за четене.

2 мнения за “Top 5 Wednesday (18)

  1. Прекрасни книги! От тях единствено съм се докосвала до „Каравал“ и определено е пленителна и мистериозна, макар и да имах няколко малки проблема с нея. А останалите – най-вече „When Dimple Met Rishi“ – неизбежно са и в моя списък за четене. А една книга, която исках да прочета през изминалата година и не успях, е „Орденът на Ясновидците“ от Саманта Шанън. Надявам се, че скоро все пак ще успея! 💙

    Liked by 1 person

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s