The Zodiac Book Tag

Правенето на тагове наистина започна да ми липсва, затова и съм много благодарна на Кая за поканата да направя този. Ако вие също все още не сте го направили – считайте се за отбелязани.

ОВЕН: Поставяте ли си цели от типа: „Този месец ще прочета толкова книги“?
Не започвам месеците с нагласата, че ще прочета определена бройка книги, защото не се интересувам от това, но през повечето време в ума ми, а понякога и в блога, има изброени няколко заглавия, които бих искала да прочета възможно най-скоро. Ако се случи още в същия месец – страхотно, ако ли не, както често става, просто ще ги прочета по-нататък.

ТЕЛЕЦ: Кой жанр четете най-бавно?
В ума ми веднага изникнаха класическите романи, но много зависи и от книгата, защото някои от тях са по-трудни за осмисляне и следователно за прочитане, но пък други, като детските класики, вървят леко и се четат бързо. Така че наистина е индивидуално, във всеки жанр мога да срещна книга, чието четене да ми отнеме повече време.

БЛИЗНАЦИ: Книга, която не знаете дали харесвате или мразите?
Не мисля, че съществува такава книга. Главно защото аз не мразя почти никое заглавие, а и дори да не харесвам някое, навярно няма и да го харесвам в същото време. Ох, обърках се. 😀 Всъщност, ако говорим само за нехаресване, имам едно такова заглавие – „Уил Грейсън, Уил Грейсън“, която първоначално уж харесах, но след това чувствата ми към нея, незнайно защо, започнаха да се променят… и вече не знам.

Резултат с изображение за bookish tumblrРАК: Избирате ли книгите по външния им вид и каква книга никога не бихте купили?
Колкото и да ме боли да си призная – понякога. Рядко се чудя коя книга да си купя просто така, без да съм запозната предварително с нея, но ако вляза в книжарницата и задължително трябва да изляза с книга – надали ще е с грозна корица. Не бих си купила книга с полугол мъж на корицата и съблазнена жена до него, защото не съм особено голям почитател на любовните романи, камо ли на тези от споменатия тип.

ЛЪВ: Книга, която според Вас е прехвалена?
„Полулош“, за което се извинявам на Сали Грийн, защото лятото я срещнах, както и „Всички наши места“ от Дженифър Нивън.

ДЕВА: Книга, с корица, която Ви харесва, но съдържанието не е по Ваш вкус?
Тук бих казала отново „Всички наши места“, защото една от причините да си я купя бе корицата (виждате ли какво правят красивите корици!), но и „Може ли да се срещнем отново?“ от Алисън Морган, чиято корица е много сладка, но не харесах книгата особено.

ВЕЗНИ: Подреждате ли книгите си по специфичен начин и какъв?
Колкото и странно да звучи – по височина. Опитвам се да са подредени и по жанр, на отделни места и по цветове, но всичките ми книги са перфектно подредени по височина. Имам обаче един отделен рафт само със съвременни романи.

СКОРПИОН: Има ли книга, която мразите за пред хората, но всъщност е сред любимите Ви?
Не, не виждам смисъл да лъжа някого за това какви книги харесвам.

Резултат с изображение за bookish tumblrСТРЕЛЕЦ: Книга, на която сте давали повече от един шанс, но така и не Ви е допаднала?
Ако някоя книга изобщо не ми е харесала първия път, най-вероятно не бих ѝ дала втори шанс. Аз и рядко препрочитам книги, така че не мога да дам отговор.

КОЗИРОГ: Книга, която сте започнали с много големи очаквания?
Тук мога да изброя всяка книга на любимите ми автори, например „Двор от крила и разруха“ и „Повелител на сенките“, но за мое щастие всичките ми очаквания се оправдаха и даже бяха надминати.

ВОДОЛЕЙ: Книга, която сте готови да защитавате, ако някой Ви каже, че не харесва?
Йей, моята зодия. Отново – почти всяка книга на любимите ми автори. И „Тютюн“. Защото обичам тази книга и това, че се изучава в училище, не означава, че е скучна и лоша, както повечето ученици смятат.

РИБИ: Книга, която обичате толкова много, че не искате да говорите за нея, защото е само Ваша?
Няма такава книга, защото при мен е обратното – обичам ли някоя книга, не мога да спра да говоря за нея.

4 мнения за “The Zodiac Book Tag

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s