January Wrap Up & February TBR!

Привет! Не мога да повярвам, че вече сме февруари и макар да казвам това в началото на всеки нов месец – времето лети! Сякаш вчера настъпи новата 2018 година… През януари нямах много време за четене, защото бях в сесия, първата ми при това, така че успях да прочета само две книги, но не се оплаквам, защото знаех, че ежедневието ми ще бъде по-натоварено, ученето за изпитите бе с предимство, а и двете книги бяха невероятни. Сесията вече мина, напълно успешно при това, затова дано през новия месец да имам повече време за книги. И все пак, ето двете заглавия, до които се докоснах през януари:

1. „Първите петнайсет живота на Хари Август“ – Клеър Норт
Видях тази книга много отдавна в канала на буктюбърката PeruseProject, а след време разбрах, че я има и преведена. Дълго време се канех да я започна, постоянно чаках да ѝ дойде времето, защото идеята за човек, който се преражда всеки път, когато умре, при това със спомени за изминалия си живот и в точно същото време, звучи страхотно. Идеята, че когато умреш ще се родиш отново в същото семейство, в същата година, ще изживееш наново живота си, но със спомените от предишния, първоначално звучи малко плашещо, но когато ти се случи няколко пъти става все по-лесно и дори може би забавно. Така човек получава и възможност да поправи някои от миналите си грешки, да се посвети на наука или талант, за коrто досега не е намирал време, да изпробва различни професии, различни начини на живот, всичко, което пожелае, да пътува, да проведе експеримент дали наистина има нещо като велика любов и дали с определен човек ще се намирате всеки един път… Това определено е книга с изключително оригинална история и искрено се радвам, че най-накрая реших да я прочета. Събитията в нея не бяха представени хронологично, което първоначално бе малко странно и объркващо, но впоследствие направи историята дори по-специална. Оценка: 4.5/5 звезди.

2. „Леговище на сънища“ – Либа Брей
Продължаваме с втората и последна книга, която прочетох през януари – „Леговище на сънища“! Много съм развълнувана и щастлива, че най-накрая успях да впиша тази книга в списъка с прочетените, защото я очаквам от началото на 2016-та година, когато прочетох първата ѝ част – „Ясновидците“. Цели две години! Не мога обаче да не кажа, че чакането напълно си е заслужавало, защото тази книга бе едно от най-добрите продължения, които съм чела, както и една от най-добрите книги в този жанр изобщо. Различните герои на Либа Брей, магическите елементи в романа, отношенията между героите, атмосферата на Ню Йорк през 20-те години на XX век… Магия, изящество, любов. Обожавам тази книга. Нямам никакво търпение за следващата. Оценка: 5/5 звезди. Ревю.

Свързано изображениеЗа февруари съм си набелязала доста заглавия, но той по принцип си е кратък месец, като включим и всички други разсейващи занимания… е, аз съм си обещала, че ще се опитам да бъда по-голям оптимист, така че сега ви представям оптимистичните си книжни планове за следващия месец – първо – „Анн от фермата „Грийн Гейбълс“ от Луси М. Монтгомъри. Тази книжка си купих съвсем случайно, защото ми се искаше да си взема някоя класика, а и бях разбрала наскоро, че има сериал по нея, така че това ми бе достатъчно. Всъщност тя вече е започната, но все още съм доникъде, така че я оставям за февруари. Следващите две заглавия са „Влизам в мрака“ от Кирстен Уайт и „Сребърната маска“ от Холи Блек и Касандра Клеър, като и двете книги чаках от страшно много време и вероятно те ще са с най-голямо предимство през този месец, веднъж добера ли се до тях. Декември си купих още няколко книжки, не мисля, че ще успея да прочета всички тях през февруари, но най-високо в списъка е „Земята вика Майор Том“ от Дейвид М. Бърнет, която звучи страшно интригуващо и забавно, досега съм чувала само положителни мнения за нея и нямам търпение да я прочета. Това е от мен за днес, надявам се вашият януари да е бил по-продуктивен откъм книги от моя и ви пожелавам незабравим февруари, изпълнен с много усмивки и любов. Все пак е месецът на любовта…

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s