„Цветовете на морето“ от Таня Щевнер

211631_b.jpgАлеа най-сетне е разбрала защо открай време се чувства някак особено, някак различна от другите. Тя е морско момиче. Но не спира да я терзае мисълта какво се е случило с родната ? майка и защо подводният свят сякаш е престанал да живее. Възможно ли е тя да е единственият оцелял морски човек? И така, екипажът Алфа Кру поема курс към обвитото в тайни езеро Лох Нес в Шотландия. Не само Алеа се надява да намери там очакваните отговори. Ленокс също се пита дали не е морски човек. И дали това не е причината за магическото привличане между двамата. А в Лох Нес ги чакат разкрития, от които им спира дъхът…

Ревю „Повикът на водата“

Историята на малката, но много смела Алеа Аквариус ме впечатли още когато прочетох първата книга за морското момиче, но книга втора, „Цветовете на морето“, харесах дори повече от първата. Тя отново ни отнася на борда на кораба „Круцис“, където Алеа и приятелите ѝ броят дните до достигането на езерото Лох Нес в Шотландия, мечтаещи то най-накрая да им разкрие поне част от истината за миналото на Алеа, а може би и за това на най-новия им приятел Ленокс.

Свързано изображениеПриключенията на екипажа Алфа Кру в „Цветовете на морето“ са дори по-вълнуващи от предишните. По пътя си към Шотландия те срещат много трудности – остават без пари и отново трябва да се завърнат към изнасянето на концерти, с надеждата да спечелят по нещо, дори биват нападнати от опасни хора, но успяват да се справят с всичко заедно. Самата история започва да става все по-интересна и заплетена, Таня Щевнер продължава да разгръща света, който е създала, представяйки ни много нови магически морски същества, част от които дори се притекоха на помощ на героите в трудните им моменти.

Не само историята в книгата става все по-добра, но и нашите герои претърпяват голямо развитие. Алеа, научила истината за себе си, вече не се страхува от водата, а дори търси свободата, която тя ѝ дава, мечтае да плува и да разкрие всички свои дарби. Това и фактът, че приятелите ѝ вече знаят истината за нея, я прави по-смела и открита. Част от мистерията около Ленокс и способностите му също започва да се надига, имаме възможност да разберем защо е такъв, какъвто е, подробности за семейството му и дори срещаме баща му, макар и за кратко.

Свързано изображениеБен, като най-голям, продължава да бъде много отговорен и да се грижи не само за малкото си братче Сами, но и за всички останали, да ги пази, да им дава съвети и напътствия, и да ги спира от това да вършат глупости, което се случва доста често. Сами също бе все така очарователен, изяждащ всичко, което види и радващ читателя с нестихващата си енергия и детска чистота. Тес, един от героите, които преживяха най-много откъм емоционален план, бе принудена да се изправи срещу най-големия си страх и да разкрие истината за живота си. Станахме свидетели и на това колко добра всъщност е тя, защото макар и често да крие чувствата си, Тес има голямо сърце.

„Цветовете на морето“ разкрива отговорите на част от така жадуваните въпроси от книга първа, но и оставя след себе си изобилие от нови, свързани с още по-вълнуващи неща. Във втората книга от сагата за морското момиче нашите герои откриват част от себе си, малко по малко порастват и дори леко се докосват до така прекрасното, но и объркващо чувство – любовта. Не пропускайте продължението на историята на Алеа Аквариус, защото ви очакват много вълнуващи моменти, а завършека на това незабравимо приключение е съвсем близо.

Изключителни благодарности на издателство Емас за предоставената възможност! 

Източници на снимките: 1, 2-3.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s