The Book Blogger Confessions Tag

tumblr_static_5xt1560g6v40go80scso8s8go_640_v2.jpg

Отново мина повече от месец откакто не съм правила някой таг, така че благодаря много на Криси от Diagnosis: Abroad за този! В него ще ви разкрия някои книжни признания, а всеки, който също има желание да се включи, нека се чувства поканен.

Коя книга най-скоро не довърши?
Ами… никоя. По принцип довършвам всички книги, които чета, макар понякога да не ми се иска. Всъщност лятото започнах „Спасяването на Франческа“ от Мелина Маркета, но след около 30 страници я оставих. Не защото не ми хареса, но се появи друга книга, която ми се четеше повече. Може би някой ден все пак ще я довърша, началото ѝ определено ми се стори интересно.

Коя книга е твоето “сладко изкушение”?
Книжки за вампири! Не блещукащи, естествено, но все пак. Или за разни магически училища, тип пансион, както в „Хари Потър“ или дори „Хекс Хол“. Всъщност „Хекс Хол“ пасва доста точно, изгълтах книгите от тази поредица.

Коя книга би хвърлил/а в морето?
„Ангелския експеримент“, „Подменена“, „Старецът и морето“…

Свързано изображениеКоя книга си чел/а най-много?
Аз много рядко препрочитам книги, освен ако не смятаме и някои книги от детството ми, които със сигурност съм чела безброй пъти, но най-голям успех имам с препрочитането на книгите от поредицата „Пърси Джаксън“, защото прочетох по цели два пъти първите три! Не знам защо не стигнах до четвъртата обаче, май ме разсея някое ново заглавие…

Коя книга не би искала да получиш като подарък?
Може би книга на религиозна тематика, защото не съм им особено голям фен, както и някоя специализирана литература за сфера, от която не се интересувам. Или пък книга, която не харесвам или нейното продължение.

Без коя книга не можеш да живееш?
Понеже не мога да кажа само едно заглавие, а и няма да е честно, ще подходя малко по-различно към този въпрос и ще дам за отговор не заглавие, а жанр. И по-точно фентъзи. Жанра фентъзи бе един от първите, в които се спуснах, страшно любим ми е и, доста очаквано, повечето ми фаворити са от него. Не бих могла да съществувам без него.

Коя книга те накара да плачеш най-много?
Много пъти съм казвала, че рядко плача на книги, но все пак се случва веднъж на сто години някоя книжка да ми повлияе толкова силно, че дори да ме разплаче. Доколкото си спомням плаках най-много на „Вината в нашите звезди“, която е и една от първите книги, на които се разплаках, както и „Лейди Полунощ“.

Коя корица не харесваш най-много?
Корици с лица на реални хора! Ужасни са, не знам защо издателите продължават да ги слагат. Тези с интересна графика са много по-хубави.

4 мнения за “The Book Blogger Confessions Tag

  1. Искрено ти се възхищавам, че успяваш да завършиш книги, които не са ти чак толкова интересни. Мен не ме ли грабне историята първите стотина страници, просто си казваме чао без някакви лоши чувства. 🙂

    Liked by 1 person

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s