February Wrap Up & March TBR!

Свързано изображение

Кога стана март? Наистина не мога да си обясня как така времето минава толкова бързо. Нищо, поне пролетта наближава, защото не знам за вас, но колкото и да харесвам снега и зимата, вече имам нужда от по-топли дни. През февруари прочетох четири книги, обичайната бройка за последните месеци, но всички ме оставиха с положителни чувства, а това е най-важното. 

1. „Сребърната маска“ – Холи Блек и Касандра Клеър
Започнах месеца с книга четвърта от една от любимите ми детски поредици – „Магистериум“. Неведнъж съм казвала колко много обичам творчеството на Касандра Клеър, а проектът ѝ с Холи Блек също е страхотен. „Сребърната маска“ надгражда много първите три книги в поредицата, тя е и по-мрачна от своите предшественички, а детската част на романа започва все повече да се превръща в тийнейджърска. Подробното ми ревю можете да прочетете тук, а оценката ми е 5 от 5 звезди. Невероятно начало на месеца!

2. „Влизам в мрака“ – Кирстен Уайт
Отдавна не ми се беше случвало наистина да се потопя в нов книжен свят, да се влюбя във всички негови герои, в атмосферата, в спецификите му… но точно това се случи с „Влизам в мрака“. Обикнах тази книга още след около стотната страница, а в края вече не исках да свършва и определено нямам никакво търпение за втората част. Лада вече ми липсва страшно много. Ревю, оценка: 4.5/5 звезди.

3. „Брилянтните“ – Маркъс Сейки
Дори не бях подозирала за съществуването на „Брилянтните“ няколко дни преди да я започна, но резюмето ѝ – история за хора с необикновени способности, една от любимите ми теми, ми се стори много интересно, така че реших да ѝ дам шанс. Книгата бе доста забавна, което определено не очаквах, имаше епични сцени, разнообразни персонажи, битки, намесени федерални агенти и какво ли още не, а аз лично съм голяма фенка на всички тези неща – нямаше как да не харесам книгата. Ревю тук, оценка: 3.5/5 звезди!

4. „Цветовете на морето“ – Таня Щевнер
Завърших месеца с „Цветовете на морето“ – втора част в „Сагата за морското момиче“ от Таня Щевнер, чиято първа книга прочетох през лятото. Отново имаме детска книжка, този месец четох повече от тях, но ако историята е хубава, за мен няма значение за каква възраст е предназначена. Всъщност харесах „Цветовете на морето“ дори повече от „Повикът на водата“, смятам, че тук героите опознаха по-добре себе си, пораснаха и със сигурност разкриха много за миналото си. Очаквам последната част с нетърпение. Ревю, оценка: 3.5/5 звезди.

Свързано изображениеОтново имам доста планове какво искам да прочета през следващия месец, но колко от тях наистина ще се изпълнят – никой не знае. „Земята вика Майор Том“ от Дейвид М. Бърнет например бе планувана за февруари, но колкото и да ми се иска да я прочета, защото съм сигурна, че ще е невероятна, по незнайна за мен причина така и не стигам до нея. Все още имам да довърша и „Анн от фермата „Грийн Гейбълс“ от Луси М. Монтгомъри, която започнах през януари и въпреки че всеки път, в който чета от нея, си умирам от наслада, а в душата ми се заражда топло чувство, тези моменти са далеч по-малко, отколкото бих искала. Почти я завърших обаче, почти. В категорията „да прочета“ са и „Един от нас лъже“ от Карън Макменъс, както и „Гемина“ от Ейми Кауфман и Джей Кристоф, двете най-нови тийн заглавия от Егмонт. По първата се запалих още откакто излезе на английски, защото чух доста добри отзиви, а втората е продължението на „Илумине“ и я очаквам от повече от година, затова нямам търпение най-накрая да я прочета. Май не се сещам за други книжни заглавия, но съм сигурна, че все ще изскочи някое, веднъж навлезем ли в месеца. А вие доволни ли сте от прочетеното през февруари?

4 мнения за “February Wrap Up & March TBR!

  1. Ох, всеки път като те чета ме караш да искам да си купя всички книги, за които говориш! Направо ще ме разориш 😀

    А за Ан – малко по малко я чети! Тя си заслужава да бъде разтегната, за да си възможно най-дълго с нея ❤

    Liked by 1 person

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s