March Wrap Up & April TBR!

Резултат с изображение за april

Месец март бе най-добрия откъм четене за тази година. Успях да завърша пет книги, макар една от тях да бях започнала още през януари, и дори преполових шеста, която обаче ще мине към месец април. Определено желанието ми за четене през март бе по-силно отколкото през последните месеци и съм много щастлива от това. А ето и до кои заглавия се докоснах.

1. „Анн от фермата „Грийн Гейбълс“ – Луси М. Монтгомъри
Първата книга, която завърших през месец март бе „Анн от фермата „Грийн Гейбълс“ и макар да я четох почти месец и половина, аз всъщност много я харесах. Даже се радвам, че завършването ѝ ми отне толкова време, защото по този начин успях да се насладя максимално на историята на малката остроумна и пълна с енергия Анн, дори открих прилики между нейния характер и моя собствен, между начина, по който гледаме на света и реагираме в дадени ситуации, а това направи четенето на книгата още по-специално, като топла прегръдка и тя бързо се превърна в една от най-любимите ми детски книжки. Обичам я! Оценка: 4.5/5 звезди!

2. „Земята вика Майор Том“ – Дейвид М. Бърнет
Второто четиво за месеца също бе един сърдечен роман, който съм сигурна, че би се харесал на всеки. Красивата му корица бе първото нещо, което ме привлече към него, но съдържанието не отстъпва по нищо – в тази книга има какво ли не – семейство, любов, музика, космос, наука и страшно много хумор. Тук съм посочила още причини защо „Земята вика Майор Том“ да е следващото ви четиво, а моята оценка за романа е 4.5 от 5 звезди!

Свързано изображение3. „Твоята перфектна година“ – Шарлоте Лукас
„Твоята перфектна година“ не бе включена в плануваните ми за месеца книги, но понякога точно неплануваните неща се оказват тези, които ти носят наслада. Тази книга с очарователна корица не е просто една романтична история, а съдържа в себе си още много – съдържа болка, но и любов, щастие, но и тъга, съдържа дори мъдрости за живота, които да ни напомнят по нещо забравено. Страхотна е, дайте ѝ шанс. Ревю, оценка: 4/5 звезди.

4. „Сборище на сенки“ – В. Е. Шуаб
Ето я и една от най-чаканите от мен книги – продължението на „Четирите цвята на магията“. По принцип вторите книги в дадена трилогия почти винаги изостават пред предшествениците си, но случаят тук е далеч от такъв – „Сборище на сенки“ за мен бе дори по-добра от първата книга, светът продължаваше да разкрива своите тайни, появиха се нови вълнуващи персонажи, научихме по някоя и друга тайна за старите… Не бих могла да се оплача от нищо. Това със сигурност е една от любимите ми трилогии. Ревю, оценка: 5/5 звезди.

5. „Един от нас лъже“ – Карън Макменъс 
За завършек на месеца се потопих в един тийнейджърски мистериозен роман, започващ съвсем невинно със събирането на петима различни ученици в стаята за наказания, но продължаващ доста по-вълнуващо след внезапната смърт на единия от тях. Харесах книгата, първоначално различните гледни точки малко ме объркваха, а някои от персонажите не ми допадаха особено, но след първата половина действието се забърза, разследването на убийството дойде на преден план, а моят интерес бързо се увеличи. Подробното ми мнение може да прочетете тук, а оценката ми е 4 от 5 звезди.

Свързано изображениеПредчувствам, че месец април ще бъде дори по-ползотворен и добър откъм книги, сравнен с март, защото имам няколко заглавия, които търпеливо чакат да бъдат започнати и за които нямам никакво търпение. Надявам се само по този начин да не урочасвам късмета си, но ще рискувам. Първата книга за април е тази, която започнах още преди няколко дни – „Училището за добро и зло“ от Соман Чейнани, в която вече съм влюбена и наистина не искам да свършва, защото със сигурност ще имам нужда веднага от втората. В tbr купчинката са още „Гемина“ от Ейми Кауфман и Джей Кристоф, която чакам от страшно много време и вече нямам никакво търпение да я започна, „Кулата на зората“ от Сара Дж. Маас, която пък разказва за един от любимите ми герои от „Стъкленият трон“ – Каол Уестфол, и още се чудя дали да започна първо нея или „Гемина“. До тях е и „Огледалце, огледалце“ от Кара Делевин и Роуън Колман, която, признавам, искам да прочета само заради Кара, но се надявам да ми допадне, а и описанието ѝ звучи интригуващо. Вие какви планове имате за първия изцяло пролетен месец? И доволни ли сте от прочетеното през март? Ще се радвам ако споделите, а аз ви пожелавам успешен и прекрасен април!

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s