April Wrap Up & May TBR!

Свързано изображениеПрез месец април успях да прочета пет книги и да започна още една, от което съм изключително доволна. Интересното през април бе, че първата седмица си бях вкъщи и успях да прочета цели три книги, а останалите две едва завърших за следващите три седмици. Така е обаче, в университета не разполагам с толкова много време за четене, но качеството е над количеството, а повечето от тазмесечните книги са с отлични оценки.

1. „Училището за добро и зло“ – Соман Чейнани
„Училището за добро и зло“ бе една невероятна приказна книжка, от моя любим тип – с училище за магии, но дори по-интересно от типичните, след като учениците в него са разделени на добри и зли, а читателят проследява и двете. Книгата бе страшно интересна, много забавна, изпълнена с приключения и какво ли още не. Препоръчвам я горещо и нямам никакво търпение за продължението ѝ. Ревю, оценка: 5/5 звезди.

2. „Гемина“ – Ейми Кауфман и Джей Кристоф
Чаках продължението на „Илумине“ цели две години, но всяка секунда си заслужаваше – „Гемина“ бе завладяваща, кървава, за мен дори по-добра от предишната, със страхотни персонажи и изненадващи обрати зад всеки ъгъл. Подробното ми мнение можете да прочетете тук, а оценката ми е 5 от 5 звезди!

3. „Кулата на зората“ – Сара Дж. Маас
Не мисля, че някога ще ми омръзнат книгите на Сара Дж. Маас,  тези с толкова интересни герои пък – съвсем. „Кулата на зората“ разказва историята на Каол Уестфол и Несрин Фалик след определени събития в книга номер четири, на съвсем различен от досега познатия ни континент, където ни очакват познати, но и нови герои, както и много приключения. Нямаше как да не харесам книгата, все пак говорим за Сара Дж. Маас, а след прочитането ѝ нетърпението ми за последната рязко се увеличи. Подробно ревю тук, оценка: 5/5 звезди.

4. „Косачи“ – Нийл Шустърман
„Косачи“ е една съвсем различна история от всичко, което съм чела досега, в която героите умират единствено от ръката на избрани герои, наречени Косачи, болести не съществуват, самоубийство също не е възможно, няма дори и бедност. Светът в „Косачи“ определено звучи прекрасно, но скоро всичко започва да тръгва в обратна посока, когато някои от Косачите решават, че могат да вършат каквото си поискат. Книгата ми допадна много, бе вълнуваща, действието се развиваше бързо и, както вече казах, бе напълно различна. Ревю, оценка: 4.5/5 звезди.

5. „Огледалце, огледалце“ – Кара Делевин и Роуън Колмън
Последната книга за месеца леко ме разочарова, но някои неща в нея все пак ми допаднаха – например предупреждението да се отнасяме внимателно със социалните мрежи и темата за приятелството. „Огледалце, огледалце“ обаче бе и доста тежка книга, в нея се разказва за чувствителни теми, но това не бе единственото, което не ми хареса. Така и не се почувствах близка до героите, не успях да ги опозная, те и някои техни действия ми се сториха твърде фалшиви и нереални, така че не успях да ги възприема сериозно. Затова и оценката ми е 3 от 5 звезди. Ревю – тук.

Резултат с изображение за spring tumblrКакто споменах горе, през месец май започва сесията и следователно – изпитите, за които ще се подготвям. Все пак съм си набелязала няколко книги, които бих искала да прочета след като излязат, макар да осъзнавам, че най-вероятно няма да е скоро. Първата книга за май е тази, която започнах още в края на април, а именно „Индор и Братството на Почти Пълната Луна” от Б. Н. Добрев, за която се чудех дали искам да прочета доста време, но най-накрая реших да си взема. Скоро излиза и продължението на „Нивганощ“ – „Божигроб“ от Джей Кристоф, за която нямам никакво търпение, както и „Пламтящият лабиринт“, книга трета от поредицата на Рик Риърдън за Аполон. Сигурна съм, че има още книги, излизащи скоро, като най-новата на Джош Малерман – „Гоблин“, и продължението на „Софийски магьосници“ – „В сърцето на Странджа“ от Мартин Колев, но няма никакъв шанс да прочета всички тях през май, затова отиват в списъка за лятото. Вие какво прочетохте през април и какви са плановете ви за единия от месеците, изпълнени с най-много нови книги? Ще се радвам да споделите!

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s