June Wrap Up & July TBR!

Goodbye-June-Hello-July-Tumblr

През месец май, точно както миналата година, не писах равносметка за прочетените книги, защото се свеждаха до една-единствена, която и първа ще покажа тук. Юни положението бе по-добро, нямам много прочетени заглавия откъм брой, но ако гледаме единствено качеството, както и трябва, то всичко е перфектно.

0. „Индор и Братството на Почти Пълната Луна“ – Б. Н. Добрев
Единствената книга за месец май е на български автор, много тематично, и е едно вълнуващо фентъзи, включващо приключения, хумористични моменти, магия, много, много храна и страхотни илюстрации. На моменти книгата ми идваше леко мудна, от там и 4-те звезди, но след завършването ѝ все пак бях доволна, че съм я прочела, дори само, за да подкрепя българският автор. Персонажите също бяха много интересни и забавни, всеки от тях отличаващ се по нещо от останалите, а за продължението ѝ ми останаха много въпроси без отговори, които ще търся.

1. ‘Leah on the Offbeat’ – Becky Albertalli
Продължаваме към юни… Първата книга от лятната ваканция бе ‘Leah on the Offbeat’ от Becky Albertalli, продължението на ‘Simon vs. the Homo-Sapiens Agenda’, която е една от любимите ми книги и нямах никакво търпение да видя познатите си герои отново. Въпреки че някои моменти от книгата ме разочароваха, както казах и в ревюто си, аз все пак много харесах книгата, бе забавна, опознах повече Лия, един персонаж, който бе останал малка мистерия за мен, четох с наслада и нетърпение чаках да видя как ще се развие действието. 4 звезди от мен!

Резултат с изображение за godsgrave jay kristoff tumblr2. „Божигроб“ – Джей Кристоф
Мислех, че съм видяла потенциала на Джей Кристоф не само в „Илумине“ и „Гемина“, но и в първата му самостоятелна книга, която прочетох – „Нивганощ“, но нейното продължение „Божигроб“ изби рибата отвсякъде, както се казва, и ме остави да гледам невярващо последната страница, чудейки се защо няма още. Кристоф е от друга планета, помнете ми думата, защото няма начин обикновен човек да измисли всички тези интриги, обрати и наелектризиращи моменти. Обичам тази книга! Ревю, оценка: 5/5 звезди.

3. „Пламтящият лабиринт“ – Рик Риърдън
Третата книга в поредицата „Изпитанията на Аполон“ от Рик Риърдън за мен бе и най-добрата, която Риърдън е писал от доста време насам. Тази книга успя да ме изненада хиляди пъти и мислейки си първоначално, че чета някоя забавна и лека история, накрая останах невярваща за това, което чичо Рик ни причинява. Този човек наистина не го е страх от гнева на феновете му. Не искам да разкривам нещо за сюжета, защото все пак е книга трета в поредица, но няма да останете разочаровани. Поне откъм колко добра е книгата. Ревю, оценка: 5/5 звезди.

4. „На трона се възкачвам“ – Кирстен Уайт
„На трона се възкачвам“ е още едно продължение, което тотално взе ума ми и което дни след като завърших все още не мога да осмисля напълно и да преживея. Историята на Лада Дракула, Раду Хубавия и Мехмед II, представена в поредицата на Кирстен Уайт и вдъхновена от истински исторически събития, е страшно вълнуваща, страховита дори, поглъща те, изпраща те на местата до героите, за да преживееш всичко с тях и не те оставя, докато не я завършиш. Намерих си още една нова любима поредица, това е ясно. Ревю, оценка: 5/5 звезди.

Свързано изображениеЗа юли и цялото лятото имам планирани доста книги, но дори да съм във ваканция, времето ми продължава да е ограничено заради работата. Далеч не мога да чета толкова, колкото искам, но напоследък имам страхотния късмет да попадам все на хубави книги, които максимално засилват желанието ми за четене. Започнала съм „Черен лед“, книга трета от поредицата за младият Шерлок Холмс от Анди Лейн, както и „Гоблин“ от Джош Малерман, който е един от любимите ми автори, а най-новата му книга, макар да съм още в началото, вече считам за невероятна. Ще се радвам да прочета още „Принцеса на пепелта“ от Лаура Себастиън и „Деца от кръв и кости“ от Томи Адейеми, които търпеливо чакат реда си. О, щях да забравя и „Джунглата на скакалците“ от Андрю Смит, която звучи много различно от всичко останало, което съм чела, но съм нетърпелива да започна. Дано да успея с всички тези книги, надявам се през останалата част от ваканцията да съм и по-редовна в блога, а на вас пожелавам едно слънчево и весело лято, изпълнено с незабравими моменти! До скоро. 🙂

2 мнения за “June Wrap Up & July TBR!

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s