Какво гледах през юли 2018

12.jpg

Не мога да повярвам, че измина цяла година, откакто започнах тази поредица в блога си. Не мога да повярвам и колко много филми изгледах оттогава, как мечтата ми да се посветя отново на киното успя да се сбъдне, поне донякъде, защото имам още много да наваксвам, както и колко заобичах месечните си филмови равносметки. Ето и какво гледах през юли.

Резултат с изображение за ant man and the waspAnt-Man and the Wasp
Още след гледането на ‘Ant-Man’ преди месец и нещо заявих, че нямам никакво търпение за продължението му, а сега, няколко дни след официалното излизане на филма, спазих обещанието към себе си и бързо-бързо отидох да го гледам. Надявам се да не попадна отново в бездната на многото филми на ‘Marvel’, които съм изпуснала… Та, много, много харесах втората част на ‘Ant-Man’, филмът бе много интересен, включващ вълнуващи и невиждани до момента сюжетни линии, разкриващ сведения за миналото на някои герои, както и запознаващ ни с нови други. Радвам се, че близките приятели на Скот отново бяха част от каста, защото Луис е страшно забавен и на него се дължи поне половината от хумористичната част. А тя, точно както предния път, бе доста. Ако сте фенове на ‘Marvel’ или смаляващия се човек – не пропускайте ‘Ant-Man and the Wasp’, ще останете възхитени.

Резултат с изображение за annihilationAnnihilation
Още в началото на годината, веднага щом излезе, изтеглих ‘Annihilation’, запленена от факта, че Натали Портман е в главната роля, а после се оказа, че са включени и много други познати звезди. Записан в главата ми като филм на ужасите, ‘Annihilation’ често оставаше на заден план сред избирането на нещо за гледане, но ето че и неговият момент настъпи. Имаше ли ужаси – не особено. Имаше ли стряскащи, държащи те в напрежение и без дъх сцени – о, да. Имаше ли забележителна кинематография, всякакви цветове, пасваща на всяка секунда музика – определено. Но имаше и много объркващи моменти, играещи си със съзнанието ти, каращи те да се чудиш какво точно се случва. И как някой би оцелял. Много харесах филма, бе различен и дори да съм чувала, че няма много общо с книгата, по която е базиран, все пак ми се иска да обърна внимание и на нея, пък може да се окаже дори по-добра.

s-l1000Mamma Mia!
До този месец никога не бях гледала ‘Mamma Mia’ и макар това да не ми пречеше, след излизането на продължението му през юли изведнъж ме обхвана срам, че съм пропуснала този филм. И е имало защо. ‘Mamma Mia’ е просто великолепен – гръцката лятна атмосфера, всички песни, танци, зареждащата емоция, която актьорите отдават, цялата романтична и забавна история… Изумително! Не знам как съм издържала да не го гледам толкова време, при положение, че обожавам мюзикъли, а този се нарежда сред най-любимите ми, макар да го приключих току що. Влюбена съм в играта на актьорите, всички са се справили толкова прекрасно, влюбена съм и в идеята да живееш на остров, защото изглежда точно като от приказките. И макар реалността да е далеч по-различна от представеното във филма, особено с тазмесечните събития в Гърция, ‘Mamma Mia’ те кара да забравиш колко трудно би било да се постигне тази идилия и ти позволява да мечтаеш. Със сигурност ще гледам и продължението!

Резултат с изображение за deadpool 2 movie posterDeadpool 2
След излизането на ‘Deadpool’ бях очарована от героя и целия филм, така че, очаквано, се развълнувах много, щом разбрах, че ще има продължение. Дълго чаках да изгледам втора част, защото пропуснах да отида на кино, но определено си заслужаваше, защото според мен ‘Deadpool 2’ бе дори по-добър от своя предшественик! Моментите, в които се спуквах от смях бяха безброй много, макар още в началото да ни връхлитат и немалко тъжни сцени, препратките към другите филми на ‘Marvel’, а и към цялата поп култура, бяха точно на място и се сливаха перфектно с историята, а екшън сцените бяха в изобилие, но по-кървави от всякога. Запознаваме се и с нови интересни герои, чиито способности бяха страхотни, точно заради ‘Deadpool’ искам да изгледам и X-Man, но ще видим кога ще се случи това. Страшно яко филмче, препоръчвам горещо!

Свързано изображениеThe Stolen Princess
„Откраднатата принцеса“ е един свеж и нов анимационен филм, от който не очаквах кой знае какво, но ми донесе наслада и забавление. На всичкото отгоре филмът е и украински, макар аудиото да е английско, което е страхотно, защото всички сме свикнали анимациите да са на по-популярни компании, но ето, че и други се получават страхотно. Главната героиня, Мила, ми приличаше малко на Анна от ‘Frozen’, но като загърбим това останалото ми хареса много, имаше битки, магьосници, злодей и едно очарователно хамстерче, което искам за себе си. Много сладък филм.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s