July Wrap Up & August TBR!

192367-Oh-Hello-August.jpg

Месец юли бе най-продуктивният откъм четене от почти година насам. Запознах се с цели седем нови заглавия и макар да харесах всички от тях, все пак имам своите любимци.

1. „Черен лед“ – Андрю Лейн
Много харесвам поредицата на Андрю Лейн „Младият Шерлок Холмс“, защото ни е представен един популярен литературен герой, но в младите си години, можем да проследим развитието му, какъв е бил още преди да започне своята кариера и колко се е променил. „Черен лед“ ни изпраща в Русия, а описанията на Андрю Лейн правят всичко по-живо и вълнуващо. Ревю, оценка: 3.5/5 звезди.

2. „Гоблин“ – Джош Малерман
Може би вече сте разбрали колко много харесвам Джош Малерман, все пак прочитам всяка негова преведена книга, така че бе очаквано да подхвана и „Гоблин“. За мен това е най-забележителната книга на Малерман, защото нямаме една единствена история, а поне шест, всички свързани от главна тема – града Гоблин, но с различни персонажи, различно усещане и различни обрати. Обожавам „Гоблин“! Ревю, оценка: 4.5/5 звезди.

3. „Двор от скреж и звездна светлина“ – Сара Дж. Маас
Сара Дж. Маас е една от любимите ми авторки и затова не пропускам нейна книга, а „Двор от скреж и звездна светлина“ е най-новото попълнение в колекцията ми. Макар да ми се иска да бях изчакала с прочита до Коледа, защото атмосферата на книгата е много зимна, разменят се подаръци, има битки със снежни топки, аз все пак харесах тази кратка книжка, разказваща за това как прекарват Фейра, Рис и приятелите им зимното слънцестоене. Ако харесвате поредицата за Дворовете, не пропускайте тази книга! Ревю, оценка: 5/5 звезди.

Резултат с изображение за the bear and the nightingale tumblr4. „Мечокът и славеят“ – Катрин Арден
Ето че стигнахме и до първата нова авторка, до чието творчество се докоснах през юли. „Мечокът и славеят“ бе втората зимна книга, която четох посред лято, но в която също се влюбих. Атмосферата ѝ е просто неземна, всички описания са толкова красиви, народните приказки, включени в голямата история правеха сюжета още по-вълшебен, а персонажите се превърнаха в мои любимци и дори по време на чакането на следващата книга мисля как ли се справят… Ревю, оценка: 5/5 звезди.

5. „Свят без принцове“ – Соман Чейнани
„Училището за Добро и Зло“ бе супер забавна, различна и интересна книжка, а нейното продължение – „Свят без принцове“ – още повече. В книга втора бяха разгледани много интересни теми, приятелството на Софи и Агата достигна до ново ниво, връзката на Агата и Тедрос – също. В „Свят без принцове“ има много обрати, нови герои, мистерии и предизвикателства, но повече за тях – в ревюто ми, оценка: 4/5 звезди.

6. „Момичето в кулата“ – Катрин Арден
След страхотното начало на поредицата и незабравимия край на първа книга трябваше да прочета и втора, не само, защото изгарях от любопитство какво ще се случи, но и за да включа окончателно тази трилогия в любимите си книги. „Момичето в кулата“ е дори по-напрегната и изпълнена с изненадващи моменти от „Мечокът и славеят“, така че ви съветвам да си отделите време за четене. Аз не знам как ще дочакам третата… Ревю, оценка: 5/5 звезди.

7. „Принцеса на пепелта“ – Лаура Себастиън
Стигаме до последната книга за месеца – „Принцеса на пепелта“, от която очаквах малко повече, особено при тази красива корица, но веднъж завинаги трябва да се науча да не съдя книгите по това как изглеждат. Все пак доста харесах дебюта на Лаура Себастиън, имаше някои неща, от които не останах доволна, коментирала съм тях по-подробно в ревюто си (очаквайте скоро!), но имаше и много моменти, които искрено ме изненадаха и заради които бих прочела продължението. Оценка: 4/5 звезди.

Страшно ми харесва да успявам да чета по толкова много книги, но всеки ден, камо ли всеки месец, е напълно различен и никога не знам колко време ще успея да отделя за това мое любимо занимание. Имам планувани книги и за август, аз кога ли нямам, някои от тях бяха планувани за юли, но се наложи да поизчакат още малко – „Джунглата на скакалците“ от Андрю Смит, която вече започнах, както и „Деца от кръв и кости“ от Томи Адейеми, която също ще прочета възможно най-скоро. Взела съм си и продължението на „Софийски магьосници“ – „В сърцето на Странджа“ от Мартин Колев, също с приоритет, много искам да прочета и „Вино от глухарчета“ от Рей Бредбъри това лято, за да пасва сезона на този в книгата. И понеже четири книги явно не са ми достатъчно, ще включа и финала на една трилогия – „С обич, завинаги, Лара Джийн“ от Джени Хан, за която нямам никакво търпение, както и още една съвременна книга – „Елайза и нейните чудовища“ от Франческа Запия, която вече съм чела на английски, но толкова много харесах, че искам да прочета и на български. Пожелайте ми успех!

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s